Αρχική Σχολή Γονέων Τα παιδιά σου είναι ο καθρέφτης του εαυτού σου

Τα παιδιά σου είναι ο καθρέφτης του εαυτού σου

Είναι τόσο δύσκολο και τόσο εύκολο ταυτόχρονα να μεγαλώσεις παιδιά που αντιλαμβάνονται τον σεβασμό, την αγάπη, τα όρια και την τρυφερότητα…

Όλο το παιχνίδι της εκπαίδευσης των παιδιών μας παίζεται, βιώνεται και μαθαίνεται στην ταινία που βλέπουν live καθημερινά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Αν το έργο έχει δράκους μεγαλώνεις δυστυχώς φοβισμένα παιδιά, αν το έργο έχει βία μεγαλώνεις ανεκτικά στον πόνο παιδιά, αν το έργο έχει ανασφάλεια μεγαλώνεις παιδιά που δεν πατούν γερά στα πόδια τους, αν το έργο δεν έχει αγάπη μεγαλώνεις παιδιά που δεν ξέρουν να δώσουν στα συναισθήματα την αξία που πρέπει…

Τα παιδιά σου είναι ο καθρέφτης του εαυτού σου

Άργησα πολύ να καταλάβω οτι τα παιδιά είναι αντίγραφα της δικής μας προσωπικότητας και της δικής μας συμπεριφοράς. Τώρα λοιπόν που μεγαλώνουν μου δίνουν κάθε μέρα το μάθημά μου.

Γίνονται ο καθρέφτης μου και μου μαθαίνουν όλα όσα κάνω λάθος ….

Και δεν είναι απλό όλο αυτό, είναι μάλλον σκληρό…γιατί όταν το βλέπεις απέναντί σου συνειδητοποιείς το μέγεθός του.

Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη στον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας αυτό είναι σίγουρο…Πιστεύω οτι και οι πιο τέλειοι γονείς του κόσμου σίγουρα έχουν κάνει σφάλματα.

Εννοείται οτι κανένας μας δεν έχει πρόθεση όμως η πραγματικότητα είναι αυτή και είναι δύσκολη να την δεχτούμε.

Το κακό είναι οτι αντιλαμβάνεσαι τα λάθη σου όταν πλέον τα παιδιά είναι σε μια ηλικία που «δεν χαρίζουν κάστανα» και στα λένε «έξω από τα δόντια».

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.toimerologio.me


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.