Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο; Δείτε πώς οι μικροί σας Πικάσο δεν θα κάνουν το σπίτι χάλια!

Για πολλά μικρά παιδάκια ο τοίχος του σπιτιού φαντάζει σαν… κόκκινο πανί και τα προδιαθέτει να αναπτύξουν πάνω τους τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες. Αυτό, αυτό βέβαια, ενδέχεται να προκαλέσει πανικό στις μαμάδες που μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη να δουν τον τοίχο τους ένα αχανές καβαλέτο.

Εάν τώρα που τελειώνουν παιδικοί σταθμοί και σχολεία το παιδάκι σας συνεχίσει να ψάχνει… καμβά, τότε μπορείτε με έξυπνες ιδέες να το αφήσετε να ζωγραφίσει στον τοίχο, χωρίς να χρειαστεί να τον ξαναβάψετε.

1. Μεταλλικός πίνακας με μαγνητάκια

Αρκετές μαμάδες μπορεί να μην νιώθουν και πολύ άνετα να αφήσουν έναν τοίχο ελεύθερο στα παιδιά τους για να τον ζωγραφίσουν, γιατί κάτι τέτοιο μπορούν να το κάνουν και σε όλους τους υπόλοιπους. Μία καλή λύση είναι ο μαγνητικός πίνακας. Είναι επίσης μία καλή ιδέα και για μικρά παιδιά που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μπογιές μόνα τους. Συνεπώς, μπορείτε απλά να πάρετε έναν μεταλλικό πίνακα και να μαγνήτες με αριθμούς, γράμματα κλπ και να τα αφήσετε να παίξουν. Και για σας όμως μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο για να τους αφήνετε σημειώματα – τουλάχιστον σε αυτά που ξέρουν να διαβάσουν.

2. Επιφάνεια από φορμάικα που μπορείς να γράψεις

Μοιάζει με τον λευκό πίνακα, ωστόσο η φορμάκια μπορεί να τοποθετηθεί όχι μόνο στον τοίχο, αλλά και σε τραπέζια, πόρτες και οπουδήποτε αλλού θέλετε. Είναι μία επιφάνεια που γράψε-σβήσε γίνεται εύκολα και στεγνά και διατίθεται σε διάφορα χρώματα.

3. Καβαλέτο τοίχου

Μία ακόμη καλή λύση είναι και το καβαλέτο τοίχου. Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, αλλά και τα καταστήματα. Εί ένα αντικείμενο που έχει ικανοποιητική επιφάνεια για να μπορεί να ζωγραφίζει άνετα το παιδάκι σας.

4. Wall Pops

Αν θέλετε να δώσετε στο παιδί σας μία ευκαιρία να ζωγραφίσει στους τοίχους, τότε τα wall pops (αυτοκόλλητα τοίχου) είναι μία καλή ιδέα. Μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο και διατίθενται σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε το χρώμα και να το κολλήσετε στον τοίχο.

5. Αυτοσχέδιος μαυροπίνακας

Η τελευταία και πιο φθηνή επιλογή είναι το all time classic: ο γνωστός μαυροπίνακας. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε έναν πίνακα , είναι πολύ εύκολο να τον φτιάξετε μόνοι σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάψετε ένα κομμάτι του τοίχου με μπογιά για κιμωλίες. Κι εκεί όλα τελειώνουν! Με ένα κουτάκι πολύχρωμες κιμωλίες, μπορεί να ζωγραφίσει και να γράψει ελεύθερα