Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας με το 2.5 ετών κοριτσάκι που “‘εσβησε” στο Βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός” – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης στο άκουσμα της είδησης ότι ένα κοριτσάκι μόλις 2.5 ετών από την Νιγηρία “‘εφυγε” αιφνίδια από την ζωή στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη που φιλοξενούνταν  εδώ και 2 χρόνια επειδή είχε κριθεί ακατάλληλη η μητερα του.

Το κοριτσάκι πέθανε λίγες ώρες πριν το πάρει πίσω η μητέρα του

Η μοίρα είχε άλλα σχέδια για το 2.5 ετών κοριτσάκι που μετά από 2 χρόνια παραμονής στο Βρεφοκομείο σήμερα θα επέστρεφε στην αγκαλιά της μαμάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες,, βρεφονηπιοκόμος εντόπισε το κοριτσάκι με δυσχέρεια στην αναπνοή, και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες των διασωστών το μωρό κατέληξε.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, στο Ίδρυμα μετέβη ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου για να εποπτεύσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Επί τόπου έχει σπεύσει και ιατροδικαστής.

Σε κατασταση σοκ η ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού μπήκε στα ενδότερα για να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του βρεφοκομείου για την απώλεια του παιδιού της.

Διαγνώστηκε με αμυγδαλές και ακολουθούσε θεραπεία

Το παιδί που το πρωί βρέθηκε νεκρό δεν αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.  Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε πρόβλημα με τις αμυγδαλές του και το βράδυ της Πέμπτης, το άτυχο κοριτσάκι εξετάστηκε από γιατρό του ιδρύματος, οποίος έκρινε αναγκαία τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο όπου εξετάστηκε και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για 10 ημέρες και έπειτα θα γινόταν επανέλεγχος. Στη συνέχεια το κοριτσάκι επέστρεψε στο ίδρυμα καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Για το τραγικό συμβάν θα διαταχθεί διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τα αίτια θανάτου

Για θάνατο λόγω λοίμωξης αναπνευστικού κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες για το κοριτσάκι 2,5 ετών στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης.

“Δύσκολες οι στιγμές – Είμαστε σε επαφή με τη μητέρα”

Σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος που βρέθηκε στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, ανέφερε πως το παιδάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας. “Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες. Είμαστε σε επικοινωνία όπως οφείλουμε με τη μητέρα και την οικογένεια του παιδιού, τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις“, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

“Οι στιγμές είναι πάρα πολύ δύσκολες, ο Άγιος Στυλιανός έχει μια μακρά ιστορία στη φροντίδα των παιδιών, μια τέτοια απώλεια δεν θλίβει απλά, συνταράζει όλους μας.

Παρότι αφορά ένα παιδί που αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα, μόλις χθες είχε διακομιστεί κατόπιν εντολής του γιατρού του ιδρύματος και το είχαν δει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ειδικοί συνάδελφοι, τέθηκε σε αντιβιοτική αγωγή και φαρμακευτική αγωγή την οποία από χθες είχαμε ξεκινήσει,

Παρόλα αυτά, η υγεία του επιδεινώθηκε τις πρωινές ώρες και με την παρέμβαση των βρεφοκόμων, έγιναν όλες οι προσπάθειες που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να το κρατήσουν στη ζωή.

Είμαστε σε επικοινωνία όπως οφείλουμε με τη μητέρα και την οικογένεια του παιδιού, τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τη συνδρομή τους.

Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες πάντοτε με σεβασμό στη μνήμη αυτού του παιδιού αλλά και ως οφείλει και η κάθε υπηρεσία και οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες σε δεύτερο χρόνο γιατί αυτή τη στιγμή προέχει η Αστυνομία να τελειώσει το έργο της και το παιδί να αναπαυθεί όπως ορίζει η αξιοπρέπεια των ανθρώπων, όπως πρέπει.

Θα γίνει ΕΔΕ. Η ΕΔΕ έχει να κάνει ότι όταν υπάρχει ένα τραγικό γεγονός ακόμη και όταν φαίνεται ότι έγιναν όλα όπως πρέπει αυτό πρέπει να αποδεικνύεται.

Ο Άγιος Στυλιανός έχει φήμη, έχει ιστορία 100 χρόνων αλλά πέρα από αυτά, είναι ένα τραγικό γεγονός και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Είχε χρόνια προβλήματα με ΩΡΛ θέματα. Γινόταν οι απαραίτητες ενέργειες και ακολουθούσαμε τις οδηγίες των γιατρών”.

Διαβάστε επίσης:

“Είμαι μια εκπαιδευτικός που δεν φοβάται την αξιολόγηση -Γιατί, λοιπόν, αποφάσισα να απεργήσω;”

Χαμός στο Αγρίνιο: Η σχολική εκδρομή τινάχθηκε στον αέρα λόγω….μέθης του οδηγού του πούλμαν