Ταλιατέλες με σάλτσα τυριών

Η μακαρονάδα της εβδομάδας δεν θα έχει το κλασικό σπαγγέτι καθώς είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά. Τι επιλέξαμε; Τις ταλιατέλες με το τόσο όμορφο όνομα και την αλλόκοτη ιστορία σαν παραμύθι που οφείλουν την ονομασία τους. Σύμφωνα με το μύθο, οι ταλιατέλες εμπνεύστηκαν από τα μαλλιά της Λουκρητίας Βοργία, στην οποία τις αφιέρωσε ένας ποιητής και επιδέξιος μάγειρας της αυλής με την ευκαιρία του γάμου της με τον Alfonso d’Este: κανένα σχήμα ζυμαρικών δεν μπορεί να καυχηθεί ότι έχει πιο ρομαντική προέλευση. Εμείς λοιπόν τις επιλέγουμε για το γεύμα μας και τις σερβίρουμε με μια απίθανη σάλτσα τυριών.

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
250 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
κουκουνάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το τυρί κρέμα και το γάλα και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν αργά,ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Μόλις πάρουν βράση και λιώσουν αλατοπιπερώνουμε.Βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες,σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριών, πασπαλίζουμε με τη τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα (ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας) και τέλος πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι κι αν θέλουμε τρίβουμε επιπλέον φρέσκο πιπέρι.