Τέμπη: Τι πραγματικά μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και γιατί πυροσβέστες μιλούν για περίεργα εγκαύματα;

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από τις αρμόδιες Αρχές για το δυστύχημα στα Τέμπη, οι οποίες εξετάζουν όλα τα στοιχεία γύρω από την πολύνεκρη τραγωδία.

Αρχικά, πέρα από τα λάθη αλλά και το ανεπαρκές (εώς και ανύπαρκτο) σύστημα ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο που οδήγησε στην εθνική τραγωδία, προκύπτουν ακόμα περισσότερα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Τι πραγματικά μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και γιατί πυροσβέστες μιλούν για περίεργα εγκαύματα;

Ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, Αλέξης Κούγιας, μιλά στις κάμερες και εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την επιβατική στην τραγωδία των Τεμπών.

Γ. Καλλιακμάνης: «Δεν δικαιολογείται η έκρηξη μετά τη σύγκρουση από το φορτίο του εμπορικού»

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης  στην εκπομπή «Super Katerina» και σχολίασε μεταξύ άλλων, πως «δεν δικαιολογείται η έκρηξη μετά τη σύγκρουση από το φορτίο του εμπορικού τρένου. Υπάρχουν έγγραφα που λένε τι μετέφερε, δεν αναφέρεται τίποτα που να δικαιολογεί αυτή την έκρηξη».

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες έχουν αναπτυχθεί πολλές θεωρίες και σενάρια για το «μανιτάρι» φωτιάς που προκλήθηκε αμέσως μετά τη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχίων στα Τέμπη.

Έρευνα της Πυροσβεστικής για τα περίεργα χημικά εγκαύματα των πυροσβεστών στα Τέμπη

Ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει ξεκινήσει από το Πυροσβεστικό Σώμα για τα εγκαύματα χημικού χαρακτήρα που παρουσίασαν άνδρες της Πυροσβεστικής που επιχείρησαν στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, αμέσως μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Χθες στον FOCUS FM 103,6 ο Στέφανος Δαμιανίδης αποκάλυψε ιατρική γνωμάτευση ενός εκ των Πυροσβεστών, η οποία επιβεβαιώνει την ύπαρξη χημικών εγκαυμάτων «τρίτου βαθμού του καρπού και της άκρας χειρός και χημικό έγκαυμα δεύτερου βαθμού της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός».

Ενώ στο κομμάτι της περιγραφής οι γιατροί έχουν γράψει: «Ο ασθενής φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού και χρήζει χειρουργικής φροντίδας, καθώς και ανάρρωσης και αποχή από την εργασία του προς αποφυγή επιμόλυνσης».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 και την σημερινή εκπομπή «το Πρωινό» είναι τέσσερις οι Πυροσβέστες του 1ου σταθμού Λάρισας που χρειάστηκε να μεταβούν στο νοσοκομείο αργότερα, διαπιστώνοντας πως είχαν εγκαύματα σε χέρια και πόδια μέσα από την ειδική στολή που φορούσαν, η οποία ήταν ανέγγιχτη!

Οι γιατροί από την πλευρά τους προσπάθησαν να καταλάβουν πώς γίνεται να έχουν καεί τα χέρια και τα πόδια τους μέσα από την στολή και τι είναι αυτό που προκάλεσε τα εγκαύματα αυτά.

Τοξικό υγρό, τοξικό αέριο, υγρά μπαταρίας μηχανής, κάποιο άλλο επικίνδυνο υλικό; Μήπως κάποιος επιβάτης της επιβατικής αμαξοστοιχίας μετέφερε κάποιο επικίνδυνο υλικό;

Διαβάστε επίσης:

Ο ποιοτικός χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας είναι το σημαντικότερο δώρο που τους προσφέρουμε

Τι νιώθει ένα παιδί όταν ακούει Μπετόβεν; Η απρόσμενη απάντηση στις ζωγραφιές μαθητών από την Θεσσαλονίκη

Βόλος: Θρήνος για τον 10χρονο μαθητή που “‘εφυγε” από τη ζωή