«Θα κάνω κακό στον εαυτό μου…»: Το σημείωμα 12χρονου στους δασκάλους του που πάγωσε το Βόλο

«Ευχαριστώ την σχολάρχη μου και τους δασκάλους μου. Δεν με βοηθήσατε. Να ξέρετε ότι θα κάνω κακό στον εαυτό μου…» με αυτό το ιδιόχειρο σημείωμα επέλεξε ένας 12χρονος μαθητής να αποχαιρετίσει τους συμμαθητές του σε Δημοτικό Σχολείο του Βόλου καθώς κλήθηκε να αλλάξει σχολείο για να ακολουθήσει την μητέρα του που μετά το διαζύγιο με τον πατέρα του μετακόμισε σε νησί των Βορείων Σποράδων.

Από το σημείωμα που έφερε στο φως το TheNewspaper.gr αποκαλύπτει την άσχημη ψυχολογία του 12χρονου μαθητή που μετά το διαζύγιο των γονέων του αδυνατεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να προχωρήσει τη ζωή του.

Αυτό το μήνυμα απόγνωσης και απελπισίας του μαθητή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και κινητοποίησε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αποφευχθεί η όποια απονενοημένη πράξη από πλευράς του 12χρονου. Σε άμεσο χρόνο, η Διοίκηση του σχολείου ενημέρωσε τόσο τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, όσο και το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.

Το διαζύγιο των γονιών που πλήγωσε τον 12χρονο μαθητή

Όπως αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr ο 12χρονος μαθητής της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου θα έπρεπε να ακολουθήσει στο νησί την μητέρα του, που έχει την επιμέλεια του παιδιού, ενώ ταυτόχρονα έχει προχωρήσει στην ζωή της, δημιουργώντας μία νέα οικογένεια και ένα ακόμη παιδί.

Ο πατέρας του παιδιού, που μέχρι τώρα έμενε μόνος του στο Βόλο έχοντας την ευθύνη της ανατροφής του 12χρονού, καθώς έχουν από κοινού με την μητέρα την γονική μέριμνα, μετά από δικαστικό «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους, αναγκάστηκε να υπακούσει στα κελεύσματα του συνηγόρων του και να παραδώσει το παιδί στην μητέρα.

Ο 12χρονος έπρεπε να αποχωριστεί  τον αγαπημένο του πατέρα, θα έπρεπε να ξεχάσει  το σχολείο, τους συμμαθητές του, τις εξωσχολικές του δραστηριότητες στην πόλη και να ακολουθήσει την μητέρα του σε έναν άλλο τόπο γεγονός που τον έκανε να δυσφορεί και να νιώθει ότι δεν υπάρχει καμιά διέξοδος. 

Τι θα γίνει τελικά με τον 12χρονο μαθητή;

Η μητέρα υπό το βάρος των εξελίξεων, αποδέχεται να αποχωριστεί το παιδί, όχι όμως και να το παραδώσει η ίδια –ως οφείλει- στον πατέρα αναφέρει το TheNewspaper.gr. Την υπόθεση χειρίζεται η Κοινωνική Μέριμνα, υπηρεσία που υπάγεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς το περιβάλλον του πατέρα έχει επιλέξει να ακολουθήσει τη διαδικασία που ο Νόμος ορίζει σε αυτή την περίπτωση, αφού νομικά την επιμέλεια του παιδιού έχει ακόμη η μητέρα, από την στιγμή που ακόμη και τώρα εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου.