Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Θα νηστέψετε οικογενειακώς; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για να μην στερηθείτε τις θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες στον οργανισμό

Θα νηστέψετε οικογενειακώς; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για να μην στερηθείτε τις θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες στον οργανισμό

Φέτος το Πάσχα έρχεται πιο σύντομα, έτσι καλούμαστε όσοι θα νηστέψουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να αποφύγουμε τυχόν διατροφικά λάθη. Η λέξη νηστεία προέρχεται από το «Nη» που δηλώνει στέρηση και το «εσθίω» που σημαίνει τρώγω. Άρα η λέξη «νηστεία» σημαίνει απόχη από το φαγητό. Στην εποχή μας «νηστεία» σημαίνει αποχή από ορισμένες τροφές. Η νηστεία ως μια μορφή εγκράτειας μπορεί να ωφελήσει πνευματικά τους πιστούς. Παράλληλα, όμως μπορεί να επιφέρει και οφέλη στην υγεία μας.

Είναι εύκολο κατά τη διάρκεια της νηστείας να πέσουμε σε διάφορα διατροφικά λάθη όπως υπερκατανάλωση ψωμιού και άλλων αμύλων, νηστήσιμων γλυκών, πολλών ξηρών καρπών, υπερβολική κατανάλωση φρούτων και μειωμένη κατανάλωση πρωτεΐνης. Σωστό θα ήταν να κάναμε ένα προγραμματισμό από την αρχή των νηστειών για να ξέρουμε τι θα τρώμε και σε ποια ποσότητα.

Διατροφικά πλεονεκτήματα της νηστείας:

Mπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη (LDL), και να αυξήσει την καλή (HDL), μειώνοντας το κίνδυνο για καρδιοπάθειες.
Επίσης μπορεί να συμβάλει στην κάθαρση του συκωτιού. Είναι μία μορφή αποτοξίνωσης του σώματος από το ζωικό λίπος.
Επίσης, άτομα με δυσκοιλιότητα βρίσκουν την νηστεία αρκετά ευεργετική, μιας και η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών αυξάνει την δραστηριότητα στα έντερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter