Θεοδωρίδου: “Παιδιά και έφηβοι με αυξημένο κίνδυνο μπορούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer”

Η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19, αναφέρθηκε στο θέμα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι ” Το εμβόλιο της Pfizer, το mRNA εμβόλιο, έχει αδειοδοτηθεί και για άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών. Έτσι, για τις περιπτώσεις που τα παιδιά, οι έφηβοι, έχουν αυξημένο κίνδυνο μπορούν να εμβολιαστούν με αυτό το εμβόλιο.

Για τα φυσιολογικά, τα παιδιά που δεν έχουν άλλα προβλήματα ή για μικρότερες ηλικίες, ναι μεν γίνονται μελέτες από όλες τις εταιρείες – έχουν αρχίσει μελέτες με παιδιά ηλικίας από 12 ετών – αλλά ο χρόνος που θα μπει, εάν μπει, το εμβόλιο του κορωνοϊού στα παιδιά, δεν είναι στο άμεσο μέλλον και οπωσδήποτε θα χρειαστεί μεγάλη μελέτη και επιστημονική τεκμηρίωση των λόγων για τους οποίους θα εφαρμοστεί το εμβόλιο του κορωνοϊού στην παιδική ηλικία.

Οι εξελίξεις στον τομέα των εμβολίων του κορωνοϊού είναι πάρα πολύ γρήγορες, τόσο που αν κανείς δεν ανοίξει βιβλίο ή ίντερνετ δύο ημέρες να κινδυνεύει να έχει μείνει πίσω στη γνώση.”