Θεσσαλονίκη: 15χρονη ζούσε με 40 γάτες σε σπίτι «υγειονομική βόμβα» – Συνελήφθη η μητέρα της

Μία γυναίκα, 51 ετών, συνελήφθη στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της έκθεσης της ανήλικης κόρης της σε κίνδυνο.

Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, η 15χρονη ζούσε σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής εντός μονοκατοικίας μαζί με περίπου σαράντα γάτες.

Διερευνώντας την καταγγελία αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά – όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση – διαπίστωσαν ότι στους χώρους της οικίας «υπήρχαν περιττώματα και ακαθαρσίες», με αποτέλεσμα να κριθεί επικίνδυνη η διαβίωση και παραμονή της ανήλικης. Η συλληφθείσα κρατείται και οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

«Όλα έγιναν γιατί είμαι φιλόζωη», είπε στο δικαστήριο η 51χρονη με τις 40 γάτες στο σπίτι της

«Πάντοτε ήμουν φιλόζωη και τα έκανα όλα από την αγάπη μου για τα ζώα», ανέφερε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο που παραπέμφθηκε να δικαστεί η 51χρονη γυναίκα .

Η γυναίκα οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στην εισαγγελέα, η οποία άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Μεταξύ άλλων, κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παράβαση υγειονομικού κανονισμού.

Λίγο πριν λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, η κατηγορούμενη ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ότι όλη της τη ζωή αγαπάει και φροντίζει τα ζώα και δεν είχε σκοπό να κάνει κάτι παράνομο. Όπως είπε, η κόρη της αυτήν την στιγμή μένει στον παππού της, στο διπλανό σπίτι, ενώ η ίδια δεν εργάζεται και φροντίζει το παιδί της καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια. «Λατρεύω τα ζώα. Όλα έγιναν λόγω φιλοζωΐας», ανέφερε.

H ανακοίνωση του Δ. Παύλου Μελά

Η Δημοτική Αστυνομία Παύλου Μελά έδρασε αστραπιαία και εντόπισε μια υγειονομική ‘’βόμβα’’ στην είσοδο της ΔΕ Ευκαρπίας και συγκεκριμένα μια γυναίκα 51 ετών η οποία εξέθεσε την ανήλικη κόρη της σε κίνδυνο αφού με την 15χρονη διέμεναν μόνιμα σε μονοκατοικία ιδιοκτησίας της που φιλοξενούσε μεγάλο αριθμό ζώων συντροφιάς σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής καθώς στους χώρους της οικίας «υπήρχαν περιττώματα και ακαθαρσίες»!

Στις 04.07.2022  το τηλεφωνικό κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας Παύλου Μελά έλαβε κλήση – καταγγελία για οικία με μεγάλο αριθμό ζώων συντροφιάς εντός της οικίας, η οποία αποτελεί πιθανή εστία μόλυνσης για τη γύρω περιοχή. Μάλιστα, στην καταγγελία αναφέρονταν και η παρουσία ανήλικης που διέμενε μόνιμα εντός της οικίας. Το περιπολικό της υπηρεσίας μετέβη άμεσα στο σημείο όπου και εντόπισε την ιδιοκτήτρια και επιβεβαιώθηκε ότι διαμένει μαζί της η 15χρονη κόρη της.

Διαπιστώθηκε πράγματι μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς (γάτες) χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων διαβίωσης και έντονη δυσοσμία από διασκορπισμένα περιττώματα- ακαθαρσίες ζώων αρκετών ημερών σε ολόκληρη την επιφάνεια της οικίας, με αποτέλεσμα να κρίνεται επικίνδυνη η διαβίωση και παραμονή της ανήλικης.

Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί του δήμου Παύλου Μελά προχώρησαν στη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου για τα ζώα συντροφιάς και επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Χαμόγελο του Παιδιού ως συνεργαζόμενη υπηρεσία. Επιπρόσθετα υπήρξε επικοινωνία και με την άμεση δράση, όπου και ζητήθηκε συνδρομή περιπολικού της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία της υπηρεσίας.

Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό του οικείου Αστυνομικού Τμήματος Παύλου Μελά και από κοινού μετέβησαν τα οχήματα στο Τμήμα Ασφάλειας Παύλου Μελά, προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Η ιδιοκτήτρια συνελήφθη για έκθεση σε κίνδυνο αλλά και για παραβάσεις τόσο του υγειονομικού κανονισμού όσο και του νόμου περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς, και κρατήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Εντεταλμένος σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Στούπας συγχαίρουν τους εργαζόμενους του δήμου για την υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του συμβάντος και διαβεβαιώνουν ότι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Παύλου Μελά είναι στη διάθεση της κοινωνίας όποτε παραστεί ανάγκη.

Να σημειωθεί ότι πέραν των άλλων, η Δημοτική Αστυνομία Δήμου Παύλου Μελά συμμετείχε πρόσφατα, σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα της διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων, ενηλίκων και ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Η 2χρονη που έγινε το νεότερο μέλος της Mensa – Έχει από τα υψηλότερα IQ παγκοσμίως

Η αλλαγή θέσης των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα μια ακόμη σύμπτωση “φωτιά” που “δείχνει” το δολοφόνο

Σοκάρουν οι καταθέσεις των γονιών της ανήλικης που κακοποίησε σεξουαλικά ο γνωστός ντράμερ