Ο έντονος δυνατός αέρας που επικρατεί τις τελευταίες ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω του κύματος κακοκαιρίας είχε ως αποτέλεσμα τη πτώση δέντρου στην αυλή του 81ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Το δέντρο ήταν αρκετά μεγάλο και από την σφοδρότητα της πτώσης του προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην περίφραξη του σχολείου καθώς και υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr.
Tα χειρότερα αποφεύχθησαν και από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανένας μαθητής καθώς την ώρα της πτώσης τα παιδιά ήταν όλα στις τάξεις τους, κάνοντας μάθημα. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολα με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που θα έπαιζαν ανέμελα στο προαύλιο εν ώρα διαλείμματος.
«Την ώρα που έπεσε το δέντρο στην αυλή δεν βρίσκονταν κανένας μαθητής καθώς ήταν ώρα μαθήματος. Ήταν ένα γέρικο δέντρο, δεν κατάλαβα πώς έπεσε. Ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανένας μαθητής», δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου στο Thestival.
Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής το οποίο ασφάλισε τον χώρο.Στη συνέχεια οχήματα της Διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης ανέλαβαν το έργο της κοπής και απομάκρυνσης του δέντρου.