Τι έδειξαν οι αυτοψίες στα σχολεία της Κω μετά το πέρασμα του φονικού σεισμού των 6,6 Ρίχτερ

Όπως και στη Λέσβο, έτσι και μετά τον φονικό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ που έπληξε την περασμένη Παρασκευή τη Κω, ακαριαία υπήρξε η αντίδραση της Κτιριακές Υποδομές  Α.Ε., με την άμεση αποστολή εξειδικευμένου τεχνικού κλιμακίου ελεγκτών-μηχανικών της με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, πολιτικό μηχανικό, Βασιλη Καραγιάννη.

Σε συνεννόηση και συντονισμό με την Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Ιωάννα Κοντούλη και με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα τεχνικά κλιμάκια της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. διενήργησαν τους απαιτούμενους ελέγχους στα σχολεία της πόλης της Κω και του Ζηπαρίου.

Συνολικά ελέγχθηκαν οκτώ (8) Δημοτικά Σχολεία, έξι (6) Νηπιαγωγεία, τρία (3)Γυμνάσια, δυο (2) Λύκεια, ένα (1) ΕΠΑΛ-ΙΕΚ και τρεις (3) Παιδικοί Σταθμοί που αντιστοιχούν σε εβδομήντα έξι (76) στατικά ανεξάρτητα κτίρια. Σε κανένα απο τα κτίρια δεν εντοπίστηκαν βλάβες στον φέροντα οργανισμό. Σεσαράντα επτά (47) κτίρια δεν διαπιστώθηκαν βλάβες.

Σε είκοσι (20) κτίρια διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται μικρές τοπικές επισκευές και σε εννέα (9) κτίριαδιαπιστώθηκαν βλάβες στους τοίχους πληρώσεως.

Στο νησί παραμένει ο μεγαλύτερος όγκος των μηχανικών-ελεγκτών της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. τα οποία θα ολοκληρώσουν έως την Τρίτη 25 Ιουλίου , τους ελέγχους σε όλα τα σχολικά κτίρια του νησιού ενώ θα συνδράμουν στο έργο των τοπικών Αρχών και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.