Τι ισχύει για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων όσο θα είναι κλειστά;

Τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία καθώς και οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί της χώρας έχουν αναστείλει αρχής γενομένης από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τη δια ζώσης λειτουργία του ενώ τα Γυμνάσια και Λύκεια ήδη διανύουν την δεύτερη εβδομάδα που είναι κλειστά και τα μαθήματα συνεχίζονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς με το κλείσιμο των σχολείων είναι τι θα γίνει με τα δίδακτρα και αν θα κληθούν να τα πληρώσουν κανονικά ή θα ισχύσει ό,τι συνέβη και στο προηγούμενο lockdown.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων διευκρινίζει για το ζήτημα των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων ότι ισχύουν τα εξής ”  Όπως και τον Μάρτιο, για τα ιδιωτικά σχολεία είναι ξεκάθαρο ότι υπηρεσίες που δεν παρέχονται (όπως μεταφορά, σίτιση και αθλητικές απογευματινές δραστηριότητες), είτε θα αναπληρωθούν, είτε, αν αυτό δεν καταστεί δυνατό μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς,  θα αποχρεωθούν. Φυσικά, όπως και την προηγούμενη φορά, τα σχολεία συνεχίζουν και έχουν το εκπαιδευτικό τους δυναμικό σε πλήρη σύνθεση και την εκπαιδευτική λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη, οπότε οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες παρέχονται κανονικά και ισοδύναμα, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.”

Μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης εδώ