Κυριακή 18 Μαΐου

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Εύκολες τορτίγιες με χαλούμι τυρί και απλά συνοδευτικά

Μπορείτε να τις φτιάξετε για βραδυνό ή μεσημερινό αλλά και ως γρήγορο σνακ.

Μόλις μάθετε πώς να μαγειρεύετε χρυσαφένιο, τραγανό χαλούμι, οι επιλογές είναι ατελείωτες, αλλά το να το συνδυάσετε με χούμους και σαλάτα σε ένα εύκολο φάκελλο, αυτή είναι μία εξαιρετική πρόταση για να ξεκινήσετε. Αν το προτιμάτε πικάντικο, προσθέστε λίγο καυτερή σάλτσα.

Το χαλούμι αφήνει μια νόστιμη γεύση στον ουρανίσκο και τα συνοδευτικά του δίνουν μια υπέροχη γεύση.

Υλικά:


100 γρ χαλούμι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη μαλακή τορτίγια
3 κουταλιές της σούπας χούμους
1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο σε κορδέλες
μια χούφτα φύλλα σπανάκι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
γλυκιά σάλτσα τσίλι, Tabasco ή sriracha
ελιές σε φέτες, λιαστές ντομάτες σε κύβους, τσίλι τουρσί, κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες.

Εκτέλεση:

Κόψτε το χαλούμι σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού και αλατοπιπερώστε.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή-μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τις λωρίδες χαλουμιού για λίγα λεπτά, γυρνώντας τις μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αν το τηγάνι είναι πολύ καυτό, το εξωτερικό του τυριού, μπορεί να ροδίσει πριν μαλακώσει το κέντρο, αλλά μπορείτε να αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά για να μειώσετε για λίγο τη θερμοκρασία.

Ζεστάνετε την τορτίγια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και απλώστε το χούμους στη μέση. Στρώστε το καρότο, το σπανάκι και τις τραγανές λωρίδες χαλούμι, προσθέστε όποιες σάλτσες ή γαρνιτούρες θέλετε, τυλίξτε την τορτίγια και φάτε την όσο το χαλούμι είναι ακόμα ζεστό.

Διαβάστε επίσης:

«Η Αγκαλιά γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας στο εμπορικό κέντρο AVENUE»

α β γ ώ : Πού οφείλεται η επιτυχία της βρεφικής παράστασης; Μιλάνε στο Infokids οι συντελεστές της

Ροή Ειδήσεων