Τρίτη 29 Απριλίου

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Κολοκυθοκεφτέδες με βρώμη στον φούρνο

Ελαφρύ και νόστιμο φαγητό, ιδανικό για κάθε γεύμα της ημέρας αλλά και ως θρεπτικό σνακ για τα νήπια.

Η συνταγή γι’ αυτούς τους αφράτους και νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες είναι της αγαπημένης μας paxxi.gr και το βρήκαμε εξαιρετική ιδέα για σήμερα!

Κολοκυθοκεφτέδες με βρώμη στο φούρνο

Υλικά

620 γρ. (4 μεγάλα) κολοκύθια
1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια στραγγισμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. ρεγκάτο σε κυβάκια
100 γρ. φέτα σε κυβάκια
30 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
3 κ. σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ. γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ. γ. αλάτι
¼ κ. γ. πιπέρι
2 αυγά
12 κ. σ. αλεύρι βρώμης*
1 κ. σ. ελαιόλαδο για επάλειψη

Οδηγίες

Στον τρίφτη της ντομάτας τρίβω τα κολοκυθάκια, τα μεταφέρω σε σουρωτήρι, προσθέτω ¼ κ. γ. αλάτι και τα αφήνω για 1 ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Τα βάζω σε τουλπάνι από γάζα (ή πετσέτα κουζίνας ή στις παλάμες μου) και τα στραγγίζω καλά.
Κόβω τη ντομάτα σε κυβάκια, τη βάζω κι αυτή σε σουρωτήρι με ½ κ. γ. αλάτι και την αφήνω κι αυτή τον ίδιο χρόνο με τα κολοκυθάκια να στραγγίξει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, τη στραγγισμένη ντομάτα, τα φρ. κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι,, το ρεγκάτο και τη φέτα σε κυβάκια, το τριμμένο ρεγκάτο, , το βασιλικό, ½ κ. γ. αλάτι, το πιπέρι, τα 2 χτυπημένα αυγά και ανακατεύω πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος, προσθέτω το αλεύρι βρώμης και φτιάχνω τους κολοκυθοκεφτέδες.
Τοποθετώ αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, το αλείφω με ½ κ. σ. ελαιόλαδο, βάζω σε απόσταση τους κεφτέδες, τους ραντίζω με άλλο ½ κ. σ. ελαιόλαδο που αλείφω με το πινέλο.
Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 30 λεπτά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
*Για να το φτιάξω αλέθω πολύ καλά τη βρώμη στον πολυκοφτή να γίνει σε μορφή αλευριού.

Διαβάστε επίσης:

Κερδίστε πέντε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Η Πεντάμορφη και το τέρας” στο θέατρο Αυλαία (30/3)

Ροή Ειδήσεων