Τα σπαράγγια δεν είναι ένα από τα πρώτα λαχανικά που επιλέγουμε, ωστόσο είναι μία πολύ ωφέλιμη και γεμάτη βιταμίνες τροφή.
Με τη συνταγή αυτή θα δοκιμάσουν τα σπαράγγια ακόμη και όσοι γενικώς τα αποφεύγουν!
Υλικά
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη ή μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
- 1 κουτ.σούπας μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, κλπ)
- Λίγο αλάτι
- 2 μεγάλα αβγά
- ¼ φλιτζ.τσαγιού αλεύρι
- 1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230οC με αντιστάσεις πάνω κάτω ή στους 210οC με αέρα.
- Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά, τα μυρωδικά και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε τα αβγά σε ένα άλλο μπολ.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα τρίτο μπολ.
- Παίρνουμε ένα ένα τα σπαράγγια και τα περνάμε απο τα μπολ με της εξής σειρά:
- αλέυρι
- αβγό
- φρυγανιά
και τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να ακουμπάνε ματαξύ τους.
6. Ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
7. Σερβίρουμε με ντιπάκια της επιλογής μας.
Πηγή: Nutrischool