«Τι πρέπει να κάνω την ώρα του σεισμού» – Πρεμιέρα για τα σεμινάρια του Infokids.gr

Πρεμιέρα με μεγάλη επιτυχία έκαναν το περασμένο Σάββατο (5/10) στα Public τα δωρεάν σεμινάρια του Infokids για τους γονείς και το πολύ ενδιαφέρον θέμα “Τι να κάνω σε περίπτωση σεισμού”.

Ο έγκριτος σεισμολόγος, Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Ε. και της UNESCO Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε μια μοναδική παρουσίαση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

  • Οι πιο αξιόπιστες οδηγίες ασφαλείας για τη στιγμή του σεισμού είναι αυτές του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (oasp.gr). Συνέστησε μάλιστα στους γονείς να μην υιοθετούν άκριτα κάθε πληροφορία που βρίσκουν στο Διαδίκτυο.
  • Τη στιγμή του σεισμού λοιπόν το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μπει κάτω από ένα τραπέζι ή κάποιο άλλο ξύλινο έπιπλο και να πιάσει τα πόδια του. Κάτω από το έπιπλο, όχι δίπλα, όχι κάτω από την κάσα της πόρτας.
  • Μία από τις πιο σταθερές δομές του σπιτιού είναι επίσης το μπάνιο, επειδή περιβάλλεται από σωληνώσεις.
  • Όλη η οικογένεια θα πρέπει να έχει συμφωνήσει σε ένα σημείο/σχέδιο συνάντησης μετά τον σεισμό.
  • Μετά τον σεισμό, μην χρησιμοποιείτε άσκοπα το κινητό σας, απλώς για να σχολιάσετε το γεγονός. Κάποιος που το έχει ανάγκη για να ζητήσει βοήθεια δεν θα μπορεί να ειδοποιήσει….
  • Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο, ακινητοποιηθείτε δεξιά του δρόμου και βγείτε από το όχημα.

Στη συνέχεια ο Δρ Παπαδόπουλος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες και πρόθυμα έλυσε όλες τις απορίες τους.

Το επόμενο ραντεβού των γονέων με τη γνώση κλείστηκε για τις 19 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο με θέμα «Σωστή διατροφή για καλές επιδόσεις στο σχολείο» από την Κλινική Διαιτολόγο- Διατροφολόγο & Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κυρία Μαρίνα Πόγκα.

Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 12.00-14.00 στα Public Συντάγματος. Δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας εδώ.

Λίγα λόγια για τα σεμινάρια

Τα δωρεάν σεμινάρια του infokids διοργανώνονται για τέταρτη χρονιά με στόχο να προσφέρουν στους γονείς έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανατροφή, την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους. Κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν σημαντικά θέματα που απασχολούν κάθε οικογένεια, κάθε δεύτερο Σάββατο, στον φιλόξενο χώρο των Public Συντάγματος.

Εκτός από τους γονείς, τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν στο τέλος του σεμιναρίου βεβαίωση συμμετοχής.

περιοδικό ΔΥΟhealthmaghealthwebhealthviewwomenonlyomorfamystikausay.gr.