Τι συμβαίνει επιτέλους στο Νοσοκομείο Λαμίας; Παρέμβαση του Εισαγγελέα

Το Νοσοκομείο Λαμίας ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή το θάνατο της 14χρονης Ιωάννας Κουτσοπάνου που συγκλόνισε το πανελλήνιο την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η 14χρονη Ιωάννα πέθανε σύμφωνα με τη νεκροψία από ρήξη στομάχου και όχι σκωληκοειδίτιδα. Η άτυχη μαθήτρια πέθανε στο νοσοκομείο της Λάρισας κατόπιν μεταφαροράς της από το Νοσοκομείο Λαμίας, έχοντας χειρουργηθεί για σκωληκοειδίτιδα και χωρίς να διαγνωσθεί και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της, που ήταν ρήξη στομάχου, συνεπεία της οποίας, υπέστη περιτονίδα, δηλαδή φλεγμονή στην κοιλιά.

Γιατί ο Εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση;

Τις τελευταίες ώρες ακόμα ένα περιστατικό θανάτου ενός 9χρονου παιδιού που συνέβη το καλοκαίρι του 2017 ήρθε στο φως αποκαλύπτοντας όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Λαμίας γεγονός που οδήγησε τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας,  Χάρη Λακαφώση, να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport o Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες λειτουργίας – στελέχωσης του ΓΝ Λαμίας, ειδικότερα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, με ιδιαίτερη επικέντρωση στα Παιδιατρικά περιστατικά. Οι γονείς του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου κατέθεσαν μήνυση στην Αθήνα και τώρα που ο φάκελος έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, θα ξεκινήσει άμεσα ξεχωριστή προανάκριση και για το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο γραφείο του κ. Λακαφώση έχουν φτάσει και άλλες καταγγελίες για το νοσοκομείο της Λαμίας και ο ίδιος φέρεται να είναι αποφασισμένος να βάλει βαθειά το νυστέρι της προανάκρισης, για να αποδοθεί δικαιοσύνη και επιτέλους το ΓΝ Λαμίας να πάψει να λειτουργεί ως διακομιστικό κέντρο επειγόντων περιστατικών.