Τι συμβαίνει στα Κ. Πατήσια; Βίντεο με τον ξυλοδαρμό συμμαθήτριας του 14χρονου Μάκη

Τι συμβαίνει στα Κ. Πατήσια; Βίντεο με τον ξυλοδαρμό συμμαθήτριας του 14χρονου Μάκη

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας που έρχονται στο φως από τα Κάτω Πατήσια και συγκεκριμένα τα σχετιζόμενα με το σχολείο του αδικοχαμένου 14χρονου Μάκη.

Τα περιστατικά άγριου bullying φαίνεται πως αποτελούν καθημερινότητα στο εν λόγω σχολείο, με θύματα παιδιά ανεξαρτήτως φύλου.

Πριν από λίγη ώρα, στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, μεταδόθηκε βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό μιας μαθήτριας του συγκεκριμένου σχολείου, από αγόρια και κορίτσια.

Δείτε το εν λόγω βίντεο:

Η μητέρα της ανήλικης μίλησε στην εκπομπή λέγοντας πως δεν είναι ο μόνος ξυλοδαρμός που έχει υποστεί το κορίτσι. Σε βάρος της, πέρα από τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά απειλών και άσκησης βίας, υπάρχει ακόμη μια επίθεση με δυνατά χτυπήματα.

Η ίδια είπε: «από την αρχή του 2021 άρχισαν να ενοχλούν την κόρη μου και τον Οκτώβριο συνεχίστηκαν οι επιθέσεις. Της επιτίθενται αγόρια και κορίτσια από το σχολείο, όχι από την τάξη της, επειδή νόμιζαν ότι “έδωσε” η κόρη μου τα ονόματα των παιδιών που έκαναν κατάληψη». Σημείωσε πως τα περιστατικά είναι πολύ συχνά, λέγοντας χαρακτηριστικά «και στον πίσω χώρο του σχολείου την βρίζουν, την κλωτσάνε και την φτύνουν».

Τι κάνει ο διευθυντής του σχολείου για όλα αυτά;

Όπως είπε η μητέρα «Κάλεσα τον Διευθυντή, τον ενημέρωσα και του ζήτησα να καλέσει τους γονείς ορισμένων παιδιών για να βοηθήσει και μου απάντησε πως δεν μπορεί να με βοηθήσει. Τον ρώτησα αν μπορώ να κινηθώ νομικά και μου είπε φυσικά». Και αυτό έκανε.

Ο Δ. Φουφόπουλος, δικηγόρος της μητέρας, έκανε λόγω για συστηματικό bullying, με επιθέσεις, ύβρεις και απειλές. Επισήμανε πως «στην δική μας υπόθεση μιλάμε για δύο επιθέσεις. Ακούγεται στο βίντεο η δύναμη με την οποία γίνονται τα χτυπήματα από τα παιδιά στο κεφάλι του κοριτσιού».

Για τα γεγονότα έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία, αναφέροντας πως «από τον Οκτώβριο έχουμε στείλει εξώδικα στο σχολείο και στο Υπ. Παιδείας. Γίνεται δεύτερος ξυλοδαρμός εντός του σχολείου. Στις 5 Νοεμβρίου κάναμε μήνυση, ζητώντας προστασία από τον Εισαγγελέα και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα και συνεχίζονται οι επιθέσεις στο κορίτσι και τώρα φθάσαμε σε αυτό το τραγικό περιστατικό με τον 14χρονο».

Διαβάστε ακόμα:

Εμβόλιο κορωνοϊού σε αγόρια: Υπάρχει συσχέτιση με τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας;

Συνελήφθη καθηγήτρια Γυμνασίου της Αθήνας για τον ξυλοδαρμό μαθητή

Τραγωδία σε τροχαίο στην Ελασσόνα: Νεκρό μωρό 10 μηνών – Σε κατάσταση σοκ οι γονείς