Τι θα γίνεται εφεξής με τις απουσίες όσων μαθητών εμβολιάζονται

Τι θα γίνεται εφεξής με τις απουσίες όσων μαθητών εμβολιάζονται

Δεν θα παίρνουν απουσίες την ημέρα που εμβολιάζονται οι μαθητές  ούτε θα παίρνουν απουσία αν παρουσιάσουν συμπτώματα και μια μέρα μετά τον εμβολιασμό και δεν πάνε σχολείο.

Mε αυτή τη νέα εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας δίνει ακόμη μια διευκόλυνση στους μαθητές προκειμένου να προχωρήσουν σε εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού για την αποφυγή διασποράς του ιού στα σχολεία και την όσο δυνατόν απρόσκοπτη δια ζώσης διδασκαλία.

Χωρίς απουσίες οι μαθητές που εμβολιάζονται

Με εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώνει ότι οι μαθητές που εμβολιάζονται, δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους. Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού.

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ δεν θα προσμετρΩΝΤΑΙ

Οι απουσίες των μαθητών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον Διευθυντή  το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους.

Tι κατήγγειλαν γονείς στο Ιnfokids.gr

Η εν λόγω εγκύκλιος έρχεται σε συνέχεια των καταγγελιών που είχαν κάνει γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στο Ιnfokids.gr  ότι οι μαθητές παρότι έχουν προγραμματίσει να κάνουν τον εμβολιασμό τους εντούτοις δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη για να μην παίρνουν απουσία την ημέρα του εμβολιασμού όσο και τις επόμενες σε τυχόν εμφάνιση παρενεργειών.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι γονείς από τη μια ζητάνε από τους μαθητές να εμβολιαστούν και από την άλλη όταν αυτό συμβεί οι μαθητές  «τιμωρούνται» με απουσίες.

Διαβάστε επίσης:

Ποια παιδιά πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά της γρίπης; Τι γίνεται αν νοσούν με κορωνοϊό;

Κεραμέως: “Για τους εκπαιδευτικούς που δημιουργούν, εμπνέουν, καλλιεργούν την αγάπη για τη γνώση και τη μάθηση”