Τηλεκπαίδευση σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Πώς θα συνδεθεί ο μαθητής στην πλατφόρμα webex

Από σήμερα, την Τρίτη 16 Μαρτίου, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπως και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε όλη τη χώρα αναστέλλει μέχρι τις 29 Μαρτίου τη δια ζώσης λειτουργία της και τα μαθήματα θα διεξάγονται αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης με υποχρεωτική παρουσία.

Τι θα ισχύσει για την τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια

Ακολουθώντας τα πρότυπα του περασμένου Μαρτίου, η τηλεκπαίδευση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Webex και του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου με την διαφορά ότι πλέον η παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα οπότε θα γίνεται καθημερινά λήψη απουσιών και η ύλη θα προχωρά κανονικά και με τους ρυθμούς που θα διεξάγονταν το μάθημα εντός αιθούσης.

Ωράριο τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια, ΕΠΑΛ και Λύκεια

Όσοι μαθητές δεν συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση θα παίρνουν απουσία

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας οι απουσίες θα καταγράφονται κανονικά: “Για την παρακολούθηση των μαθημάτων στα διαδικτυακά τμήματα τηρείται καθημερινά παρουσιολόγιο. Ο κάθε εκπαιδευτικός συμπληρώνει ανελλιπώς και κάθε μέρα δελτίο καταγραφής απουσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης υποχρεούμενος να αποστέλλει τις απουσίες, ανά βδομάδα, στη σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών/τριών προκειμένου οι Διευθυντές να ενημερώνουν την πλατφόρμα του myschool.

Πώς θα συνδεθεί ο μαθητής στην πλατφόρμα webex Meetings

 • Για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστή δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του προγράμματος webex, προτείνεται όμως για καλύτερη χρήση του.
 • Διαφορετικά συνδέεται μέσω ενός φυλλομετρητή (Browser).

Τι γίνεται αν ο μαθητής μπαίνει από tablet ή κινητό

Για όσους έχουν tablet ή κινητό υπάρχει η αντίστοιχη δωρεάν εφαρμογή cisco webex meetings. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την πρόσβαση και σε αυτή την πλατφόρμα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 • Λαμβάνεις από τον καθηγητή/δάσκαλό σου ηλεκτρονικό μήνυμα (email) με το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής του τάξης.
 • Πατάς το σύνδεσμο και συνδέεσαι απευθείας:
  2.1 Χρήση υπολογιστή: επιλέγεις Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζεις την εφαρμογή (open the desktop app). Εφόσον συνδεθείς μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser), δεν απαιτείται η συμπλήρωση email.
  2.2 Χρήση tablet/κινητού: θα σου ζητηθεί́ η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings.

  Επισημαίνεται ότι κατά την είσοδο στην εφαρμογή, όταν ζητείται email μπορείτε να βάλετε κάποιο εικονικό (π.χ. aa@aa.com).
  Στο όνομα χρήστη όμως (username) πρέπει ο μαθητής να βάλει το μικρό του όνομα και τα τρία (3) πρώτα γράμματα του επιθέτου του.
Στα ακόλουθα βίντεο και έγγραφο αναφέρονται οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για το πως θα συνδεθούν τα παιδιά στην πλατφόρμα webex.

Πώς να μπεις αν δεν έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο

Στην πλατφόρμα μπορούν να συνδεθούν ακόμα και μαθητές που δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, και να παρακολουθήσουν μαθήματα με αστική χρέωση μέσω σταθερού τηλεφώνου.