Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εκπέμπει «SOS» – Τι θα γίνει με τα 2.000 ζώα που φιλοξενεί

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προ πανδημίας αποτελούσε καθημερινά πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών που ήθελαν να δουν από κοντά τα σχεδόν 2000 ζώα από 300 διαφορετικά είδη που φιλοξενεί.

Το παρατεταμένο lockdown και τα περιοριστικά μέτρα έχουν προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία και στην εν γένει επιβίωση του Πάρκου καθώς καταγράφεται  δυσκολία στην τροφοδοσία και στην συντήρηση των ζώων λόγω έλλειψης πόρων.

Ο Ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μίλησε για το θέμα  στο MEGA κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχιση της λειτουργίας του Πάρκου.

«Η διαφορά μας, από κάθε άλλη επιχείρηση είναι ότι κλείσαμε για τους επισκέπτες αλλά ουσιαστικά δεν κλείσαμε γιατί τα 2.000 ζώα που έχουμε χρειάζονται φροντίδα και τροφή. Από τα 75 άτομα προσωπικό, κρατήσαμε έναν κτηνίατρο και 24 φροντιστές, οι υπόλοιποι έχουν τεθεί σε αναστολή. Περιμένουμε κάποια μέτρα ανακούφισης της επιχείρησης στις αρχές Φεβρουαρίου» σημείωσε   ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Zαν-Ζακ Λεσουέρ.

Πριν λίγο καιρό σε μια προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης το Πάρκο εξέδωσε 5.000 εισιτήρια, χαμηλότερης τιμής από την κανονική, στον ιστότοπο του πάρκου. «Σχεδόν εξαντλήθηκαν. Αυτό ήταν συγκινητικό. Μαζέψαμε κάποια λεφτά» δήλωσε.

O κ. Λεσουέρ, υπογράμμισε, ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι μεγάλη και ανοικτή έκταση και θα μπορούσε να είναι ανοικτό τα σαββατοκύριακα, εφόσον προβλεπόταν κάτι τέτοιο.