Αγκάλιασε το νεογέννητο μωρό της έπειτα από 51 ημέρες στον αναπνευστήρα λόγω Covid-19

Στον 8ο μήνα εγκυμοσύνης της, η Oksana Shelomentseva δεν περίμενε ποτέ, ότι αυτός θα ήταν ο τρόπος με τον οποίον το τρίτο μωρό της θα ερχόταν στον κόσμο… Έχοντας υψηλό πυρετό για 3 ημέρες η νέα γυναίκα βρέθηκε θετική στον Covid-19 και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Λίγες ημέρες μετά, οι γιατροί ενημέρωναν την οικογένεια, ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να καταλήξει, αφού ο ιός είχε προκαλέσει σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες. Οι δε ακτινογραφίες έδειχναν ότι το αγέννητο μωράκι της δεν είχε λάβει αρκετό οξυγόνο.

«Ο πυρετός μου είχε φτάσει στο38 και έδινα μάχη επί τρεις μέρες, αλλά μου έγινε σαφές ότι δεν μπορούσα να δώσω την μάχη αυτή μόνη μου», δήλωσε η Shelomentseva, περιγράφοντας αργότερα την κατάστασή της.

Copyright εικόνας 2021 Thomson Reuters

Οι γιατροί αποφάσισαν, τότε, να προχωρήσουν σε επείγουσα καισαρική και έτσι ήρθε στον κόσμο ασφαλής η κόρη της Λίζα. Την ίδια στιγμή, όμως, η μητέρα παρέμενε συνδεδεμένη με αναπνευστήρα, στον οποίον συνέχισε να βρίσκεται για σχεδόν δύο μήνες, μέχρι να υποστηριχθεί η αναπνοή της.

Όταν τελικά τα κατάφερε «ολόκληρος ο θάλαμος χάρηκε για την ασθενή που ανάρρωσε από μια βλάβη 100% στους πνεύμονες», δήλωσε η διευθύντρια του τμήματος Αναισθησιολογίας και Εντατικής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύθηκε η γυναίκα, ενώ πρόσθεσε:«Η Oksana πέρασε 51 ημέρες στην εντατική σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Καταφέραμε να την σώσουμε από σοβαρότερη βλάβη των πνευμόνων και πολυοργανική ανεπάρκεια».

Η Shelomentseva πήρε εξιτήριο την Δευτέρα (11/1), οπότε επέστρεψε στο σπίτι της, στον σύζυγό της και τα τρία της παιδιά.