Το Φεστιβάλ Αθηνών φροντίζει τα παιδιά να δουν με ασφάλεια καλό παιδικό θεατρό ΚΑΙ τον χειμώνα

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, πραγματοποιεί δράσεις και κατά την διάρκεια του χειμώνα, σε χώρους απρόσμενους και μέχρι πρότινος μη θεατρικούς.

Με το αρχιτεκτονικό όνομα Open Plan, οι χειμερινές αυτές δράσεις εξαπλώνονται σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας και απευθύνονται και στο παιδικό κοινό: Προσκαλούν, λοιπόν, την επόμενη γενιά θεατών να απολαύσουν ένα ξεχωριστό μουσικό παραμύθι, με δωρεάν είσοδο για όλους.

«Το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω» είναι ένα μουσικό παραμύθι της γνωστής στιχουργού Ελένης Φωτάκη, που εμπνεύστηκαν, ντύνουν μουσικά και ερμηνεύουν ζωντανά οι Φώτης Σιώτας και Αναστάσιος Μισυρλής και αφηγείται η ηθοποιός Ηρώ Μπέζου.

Στην παράσταση, οι πρωτότυπες συνθέσεις μπλέκονται με γνωστά θέματα της κλασικής μουσικής και μουσικές του κόσμου. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από το γαλλικό προκλασικό τραγούδι «Tourdion» (1530) του Pierre Attaingnant, που στα ελληνικά αποδόθηκε από τον Στάθη Χατζηιωαννίδη ως «Το ποτάμι». Άλλοτε με μουσική κι άλλοτε με τραγούδι, οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές θα παρακολουθήσουν την ιστορία του μικρού ποταμιού, που ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης, χωρίς να ξέρει πώς να είναι χαρούμενο. Στο δρόμο του ανακαλύπτει τη σοφία της ροής προς τα μπρος, της αέναης κίνησης και της συνέχειας.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 9 ετών.

Σε συνδιοργάνωση με χώρους Πολιτισμού και άλλους φορείς, το Φεστιβάλ Αθηνών ακολουθεί όλα τα ισχύοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19. Σε κάθε παράσταση υπάρχει μικρός αριθμός θεατών που έχει υπολογιστεί κατά περίπτωση, ανάλογα με την έκταση κάθε χώρου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από μικρούς και μεγάλους.

Πρόγραμμα παραστάσεων (σύντομα θα ανακοινωθούν κι άλλες ημερομηνίες)

1 Νοεμβρίου: Αρχοντικό των Μπενιζέλων

7 Νοεμβρίου: Δημοτική αγορά Κυψέλης

Μάθετε περισσότερα για τις παιδικές παραστάσεις του Open Plan εδώ.