Δασκάλα με μεράκι και πολίτες έκαναν καινούριο το ακριτικό Νηπιαγωγείο Πέπλου

Είναι το τελευταίο ελληνικό νηπιαγωγείο του Έβρου, πριν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το Νηπιαγωγείο Πέπλου χάρη στο μεράκι της νηπιαγωγού, κυρίας Χρυσάνθης Μπαξεβάνη μετατράπηκε σε ένα ευχάριστο περιβάλλον μόρφωσης, γνώσης και κοινωνικοποίησης των μικρών μαθητων.

Χάρη στον αξιοζήλευτο ζήλο της νηπιαγωγού και το ενδιαφέρον του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και του αντιδημάρχου Φερών Δημήτρη Κολγιώνη, οι γονείς των παιδιών του νηπιαγωγείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέπλου συνένωσαν τις δυνάμεις τους με τους υπαλλήλους της Δημοτικής Ενότητας Φερών και προχώρησαν σε σημαντικές παρεμβάσεις, αλλάζοντας εξ ολοκλήρου την εικόνα του σχολικού κτιρίου.

Φωτό: Facebook / Δήμος Αλεξανδρούπολης

Η κα Μπαξεβάνη έφτασε στο νηπιαγωγείο του Έβρου τον Σεπτέμβριο. Η εικόνα που αντίκρισε ήταν αποκαρδιωτική. Το κτίριο θύμιζε γιαπί, είχε να βαφτεί χρόνια, τα παιχνίδια στην αυλή ήταν σε άσχημη κατάσταση και ταυτόχρονα επικίνδυνα για τα παιδιά.

Φωτό: Facebook / Δήμος Αλεξανδρούπολης

Η νηπιαγωγός πήρε χωρίς δεύτερη σκέψη την κατάσταση στα χέρια της και μαζί με τους γονείς και τοπικούς φορείς έγιναν οι ίδιοι τους μάστορες και κατάφεραν να μεταμορφώσουν το σχολείο.

Φωτό: Facebook / Δήμος Αλεξανδρούπολης

Για δέκα μέρες, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αναμόρφωση του νηπιαγωγείου έκαναν τα πάντα. Επισκεύασαν σκεπές, κόλλησαν σπασμένα πλακάκια της σκάλας και επιπλέον από την πίσω πλευρά, όπου δεν υπήρχε πρόσβαση και οδηγούσε σε αυλή σπιτιού, καθάρισαν τα άγρια χόρτα που θύμιζαν ζούγκλα, ώστε εμφανίστηκε ξαφνικά και η πίσω αυλή.