Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Το μωρό μου, μετά από γεύμα 80ml με μπιμπερό μητρικού γάλακτος, και αφού την είχαμε ανασηκωμένη, έκανε εμετό...

Το μωρό μου, μετά από γεύμα 80ml με μπιμπερό μητρικού γάλακτος, και αφού την είχαμε ανασηκωμένη, έκανε εμετό...

Το μωρό μου 19 ημερών προχτές, μετά από γεύμα 80μλ με μπιμπερό μητρικού γάλακτος, και αφού την είχαμε ανασηκωμένη για 40 λεπτά χωρίς να έχει ρευτεί, έκανε εμετό μεγάλης ποσότητας (πρώτο επεισόδιο). Την βάλαμε αμέσως στο πλάι και τη χτυπήσαμε στην πλάτη, μα έκανε υπερέκταση της κεφαλής, κοκκίνησε έντονα και δυσκολευόταν να πάρει ανάσα για 1-2 λεπτά (δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς την ώρα λόγω πανικού). Έβγαζε συνέχεια γάλα από στόμα και μύτη σε μικρες ποσότητες. Μετά τη βάλαμε μπρούμυτα. Έκλαιγε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά πάλι δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Προοδευτικά έκλαιγε περισσότερο και ανέπνεε πιο κανονικά και ελαττωνόταν ο χρόνος που δεν ανέπνεε. Συνήλθε πλήρως σε 10-15 λεπτά. Έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο, η κλινική της κατάσταση ήταν πολύ καλή και οι εξετάσεις της ήταν καλές ( Σε υπέρηχο 1 επεισόδιο μεγάλης ΓΟΠ). Μας δώσαν εξιτήριο με οδηγίες για τη σίτιση. Ρωτήσαμε αν πρέπει να ανησυχούμε για κάτι άλλο (επίπτωση σε εγκέφαλο ή καρδιά) και όλοι ήταν καθησυχαστικοί. Εμείς όμως ανησυχούμε. Ποια είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση:

Ο παιδίατρος Kώστας Κομματάς απάντα "Φαίνεται ότι υπήρξε εισρόφηση γάλακτος στους πνεύμονες ή λίγο πιο ψηλά. Είναι ένα φαινόμενο πολύ ωδυνηρό για τους γονείς, σύνηθες όταν υπαρχει σοβαρη ΓΟΠ. Αντιδράσατε σωστά. Ο γιατρός σας, για την αντιμετώπιση της ΓΟΠ, θα προτείνει το κατάλληλο γάλα (AR) και θα σας υποδείξει την σωστή θέση κατάκλισης. Όσον αφορά τυχόν επιπτώσεις, η εμπειρία δείχνει, πως όλα πάνε καλά, δίχως νευρολογικές- καρδιολογικές επιπτώσεις.

Κώστας Κομματάς
Φιλιππουπόλεως 74 Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη, T.K 56121
2310 725520
6944374370
kostaskomm@gmail.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.