To μυστήριο με τη λευκή συσκευή που ακούμπησε η Ρούλα πάνω στην Τζωρτζίνα – To “αδειασμα” Τριανταφυλλόπουλου από την ανακρίτρια

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της Πάτρας.

Αυτή τη φορά, τα νέα στοιχεία αφορούν στην κατάσταση της υγείας της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές δολοφονήθηκε από τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτονται στοιχεία για τη «δράση» της 33χρονης κατηγορούμενης, η οποία βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της κόρης της.

Τι ήταν η άσπρη συσκευή που έβαλε στο στήθος της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου

Όπως ανέφερε σε κατάθεσή του παιδονευρολόγος του νοσοκομείου «Παίδων», για το επεισόδιο στις 28/1 της 9χρονης, αυτό που κίνησε τις υποψίες του ήταν μια άσπρη συσκευή που ήταν άγνωστη στο ιατρικό προσωπικό.

«Μπαίνοντας στον θάλαμο πρόλαβα την στροφή του βλέμματος αριστερά και μια γκρίνια – ανησυχία του παιδιού. Το οξύμετρο έδειχνε πτώση κορεσμού και βραδυκαρδία, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε με την ακρόαση του καρδιακού ρυθμού με τα ακουστικά από τους γιατρούς» ανέφερε.

«Εκείνη τη στιγμή η μαμά ακούμπησε στο στήθος του παιδιού μια άσπρη συσκευή που να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι ήταν. (…) Η μητέρα μας είπε ότι: ‘συνήθως έτσι κάνει το παιδί, κάνει μικρά επεισόδια και μετά ακολουθεί ένα μεγάλο’» πρόσθεσε.

Παράλληλα, καταθέτοντας για το δεύτερο επεισόδιο στις 29/1 υποστήριξε: «Ενώ είχαμε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ, η μητέρα μας σταμάτησε και έβαλε μια συσκευή στον θώρακα του παιδιού.

Εκείνη τη στιγμή η νοσηλεύτρια πήγε να καλέσει τους γιατρούς της ΜΕΘ και εγώ συνέχισα ΚΑΡΠΑ με τη δεύτερη νοσηλεύτρια, αφού πρώτα ζήτησα από τη μητέρα να περάσει έξω από τον θάλαμο».

Την ίδια ημέρα, στις 29/1, σημειώθηκε και τρίτο επεισόδιο, με τον γιατρό να καταθέτει: «Κάποια στιγμή σας είπα, για μια συσκευή που έβαλε η μητέρα στον θώρακα της Τζωρτζίνας, όπως έμαθα αργότερα η συσκευή αυτή έστελνε δεδομένα που κατέγραφε ο απινιδωτής – βηματοδότης στον καρδιολόγο της Τζωρτζίνας».

Η Ρούλα ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Απορρίφθηκε το αίτημα να καταθέσει ως μάρτυρας ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

«Πόρτα» από την 18η τακτική ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση δολοφονίας της άτυχης Τζωρτζινας Δασκαλάκη «έφαγε» ο γνωστός δημοσιογραφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος είχε προταθεί από την πλευρά υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση αναφέρει η εφημερίδα  ΜΠΑΜ.

Το συγκεκριμένο αίτημα είχε υποβληθεί προ ολίγον ημερών από τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Όθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος ζητούσε κλήση του Τριανταφυλλοπουλου προκειμένου ο δημοσιογράφος να καταθέσει όλα όσα φέρεται να του εκμυστηρεύθηκε για τις συνθήκες νοσηλείας της Τζωρτζινας πρωην νοσηλεύτρια του Ωνασείου.

«Άνευ σημασίας»

Στο σκεπτικό της απόφασης της η δικαστική λειτουργός ουσιαστικά αποφαίνεται ότι η μαρτυρία Τριανταφυλλοπουλου είναι άνευ σημασίας για την διερεύνηση της – κατά το κατηγορητήριο – δολοφονίας της Τζωρτζινας.

Η αρμόδια ανακρίτρια αντιτείνει ότι στη διάθεση της έχει πλήθος εγγράφων αλλά και μαρτυριών γιατρών από το «Παιδων» που περιγράφουν αναλυτικά τις συνθήκες δολοφονίας του εννιάχρονου κοριτσιού και ως εκ τούτου είναι περιττή η κατάθεση ενός δημοσιογράφου ο οποίος φέρεται να έχει πληροφορίες από την συγκεκριμένη νοσηλεύτρια του Ωνασείου στο οποίο ως γνωστόν είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζινα σε προγενέστερο χρόνο του θανάτου της.

Πάτρα: Απειλές από τη Ρούλα Πισπιρίγκου δέχθηκε η παιδοψυχολόγος που ερμήνευσε τη ζωγραφία της Τζωρτζίνας

Αναλυτικά η δικαστική λειτουργός γράφει στο σκεπτικό απόρριψης του συγκεκριμένου αιτήματος:

«…Η κατάσταση της υγείας και οι συνθήκες νοσηλείας της θυγατέρας της κατηγορουμένης αποδεικνύονται από πλήθος ιατρικών εγγράφων, καθώς και από τους ιατρικούς φακέλους της από τις νοσηλείες της σε κάθε νοσοκομείο, ενώ και όλοι οι εμπλεκόμενοι γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων, και κυριότερα εκείνοι του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», που είχαν ιδία γνώση και αντίληψη του μοιραίου περιστατικού που έλαβε χώρα στις 29.01.2022.

Όσον αφορά στο αίτημα να κλητευθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος γνωρίζει πληροφορίες και λεπτομέρειες από τις συνθήκες νοσηλείας της θυγατέρας της στα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε, λόγω του ότι ο ως άνω μάρτυρας έχει επανειλημμένα δηλώσει στα μέσα ενημέρωσης ότι γνωρίζει λεπτομέρειες σε σχέση με την υπόθεση από πληροφορίες που του έχουν μεταφέρει εκπρόσωποι του ιατρικού κλάδου, το αίτημα αυτό πρέπει να απορριφθεί, διότι,

αφενός η κατάσταση της υγείας και οι συνθήκες νοσηλείας της θυγατέρας της κατηγορουμένης αποδεικνύονται από πλήθος ιατρικών εγγράφων, καθώς και από τους ιατρικούς φακέλους της από τις νοσηλείες της σε κάθε νοσοκομείο, ενώ και όλοι οι εμπλεκόμενοι γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων, και κυριότερα εκείνοι του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», που είχαν ιδία γνώση και αντίληψη του μοιραίου περιστατικού που έλαβε χώρα στις 29.01.2022, καθιστάμενοι κατ’ αυτόν τον τρόπο και οι πλέον αρμόδιοι για να καταθέσουν ως μάρτυρες, έχουν ήδη καταθέσει ενόρκως.

Διαβάστε επίσης:

«H Ίριδα το κλειδί των εξελίξεων από εδώ και πέρα» – «Yπάρχουν ευρήματα που θα δώσουν αδιαμφισβήτητες αιτίες θανάτου»

Ζωρζ Σαρή: Η αγωνίστρια συγγραφέας με την παιδική ψυχή που μας κρατούσε συντροφιά τα καλοκαίρια

Nέα τροπή στην εξαφάνιση της 16χρονης Γεωργίας – Για απαγωγή από το ψυχιατρείο μιλά η μητέρα της