Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Το παιδί μου είναι πολύ ιδιότροπο με το φαγητό του. Τι να κάνω για να το πείσω να τρώει όλα τα φαγητά;

Το παιδί μου είναι πολύ ιδιότροπο με το φαγητό του. Τι να κάνω για να το πείσω να τρώει όλα τα φαγητά;

Tο παιδί στην ηλικία περίπου των 5-6 μηνών έχει την πρώτη του επαφή με το φαγητό. Ο τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίσουμε αυτή την καινούργια και πρώτη επαφή του παιδιού με το φαγητό είναι σημαντικός για μετέπειτα εξέλιξη της διατροφής του. Να θυμάστε ότι τα παιδιά «τρώνε με το στομάχι» και όχι με το μάτι, δηλαδή τρώνε μόνο όταν πεινάνε και όχι όταν απλά βρεθεί κάτι μπροστά τους. Αυτό σημαίνει ότι εάν το παιδί δεν πεινάει θα φάει πολύ λίγο ή και καθόλου ακόμα και όταν το φαγητό είναι της αρεσκείας του.
1.Το παιδί κατά την διάρκεια της ημέρας πρέπει να έχει ένα σωστό πρόγευμα,2 ενδιάμεσα τα οποία συνήθως αποτελούνται από φρούτα εποχής ή γιαούρτι με δημητριακά ή φρούτα ,μεσημεριανό και βραδινό. Προσπαθούμε να καταναλώνει τα σωστά ενδιάμεσα γεύματα και  όχι πατατάκια,μπισκότα και σοκολάτες γιατί αυτά περιέχουν πολλές θερμίδες και μειώνουν την όρεξη του παιδιού για τα υπόλοιπα γεύματα. Δεν πρέπει να απαγορεύονται εντελώς τα γλυκά γιατί αυτόματα γίνονται πιο ελκυστικά,είναι καλό σε μια συζήτηση με το παιδί να αποφασίσει μόνο του πότε και τι γλυκό θέλει να έχει 1-2 φορές την εβδομάδα. Υπαρχουν και γλυκά λιγότερο επιβαρυντικά όπως είναι η σοκολάτα υγείας σε ρυζογκοφρέτες,το μέλι κ.α.
2.Τα γεύματα καλό είναι να έχουν κάποιες σταθερές ώρες π.χ μεσημεριανό τρώμε από τις 13,00 μέχρι τις 14,00 και όχι όποτε πεινάσουμε.
3.Βασικός κανόνας είναι να τρώμε μαζί με το παιδί. Είτε το ταΐζει η μαμά,ο μπαμπάς ή η γιαγιά,είναι καλό να τρώμε μαζί του και να καταλαβαίνει ότι η τροφή είναι μέσα στο καθημερινό μας πρόγραμμα και δεν είναι κάτι που το κάνουμε εάν θέλουμε και όποτε θέλουμε .

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.