Το πιο συγκινητικό video που είδαμε σήμερα μάς θυμίζει πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος με τα παιδιά μας

Ο χρόνος λένε είναι χρήμα και κυλά σαν το νερό. Από τη στιγμή που ενηλικιωνόμαστε και για πολλά χρόνια στη ζωή μας έχουμε υποχρεώσεις που πρέπει να φέρουμε σε πέρας. Από τη στιγμή, μάλιστα, που γινόμαστε γονείς αυτές οι υποχρεώσεις αυξάνονται και προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά μας. Προσπαθούμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο, δουλεύοντας – καμιά φορά – πολλές ώρες.

Μήπως, όμως, τελικά αυτό δεν είναι αρκετό; Σε ένα αποκαλυπτικό, αλλά και συγκινητικό video μικρά παιδιά απαντούν σε ερωτήσεις, χωρίς να ξέρουν ότι οι γονείς τους τους ακούν.

Ποια είναι η πιο ευχάριστη ώρα της ημέρας για εκείνα; Πώς νιώθουν όταν οι γονείς τους αρνούνται να παίξουν μαζί τους και πόσο πιο ευτυχισμένα είναι όταν, τελικά, περνούν έστω και λίγο χρόνο με εκείνους;

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα περισσότερα παιδιά θεωρούν την καλύτερη ώρα της ημέρας την ώρα του παιχνιδιού, ενώ αρκετές φορές καταλήγουν να παίζουν μόνα, αφού οι γονείς τους είναι διαρκώς απασχολημένοι. Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα, ένα κοριτσάκι το οποίο αποκαλύπτει ότι η μαμά της την περισσότερη ώρα ασχολείται με το κινητό, βγάζοντας φωτογραφίες (selfies).

Λίγο πριν το τέλος του video οι υπεύθυνοι προσφέρουν στα παιδιά πολλά επιτραπέζια παιχνίδια και τους ζητούν να πείσουν τους γονείς τους να παίξουν μαζί τους – σημειώνουμε ότι τα παιδιά δεν ξέρουν ακόμα ότι οι γονείς τους ακούν. Όπως θα δείτε τα περισσότερα παιδάκια λένε «Μαμά / Μπαμπά, έλα να παίξουμε» και για να τους πείσουν προσφέρουν «ανταλλάγματα». Για παράδειγμα ένα αγοράκι υπόσχεται πως από αύριο δεν θα είναι άτακτο, ενώ ένα κοριτσάκι θα αφήσει την μαμά του να κερδίσει, αν παίξουν μαζί.

Η απάντηση από τους υπευθύνους είναι αρνητική με την απογοήτευση των παιδιών να ζωγραφίζεται στα πρόσωπά τους και δάκρυα να κυλούν από τα ματάκια τους. Μια έκπληξη, όμως, τα περιμένει…

Οι γονείς τους, τελικά, είναι εκεί και μπορούν να περάσουν χρόνο μαζί τους. Η χαρά των μικρών είναι απερίγραπτη και το παιχνίδι ξεκινά!

Το μήνυμα του video

Σκοπός του συγκινητικού αυτού video γνωστής εταιρείας παιχνιδιών είναι να θυμίσει στους γονείς ότι ο χρόνος τους είναι πολύτιμος, αλλά υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα, την εβδομάδα, τον μήνα που είναι ανεκτίμητες και δεν είναι άλλες από τις στιγμές που περνάμε με την οικογένειά μας και τα παιδιά μας! Μην τις σπαταλάτε, λοιπόνάδικα…

Δείτε το συγκινητικό video