Το συγκινητικό γράμμα για τους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής και τους εθελοντές που θα σας κάνει να δακρύσετε

Οι εθελοντές που κάνουν τη διαλογή και συσκευασία της ανθρωπιστικής βοήθειας που στέλνεται κάτα κύματα για τους πυρόπληκτους της Ραφήνας και της Νέας Μάκρης με χαρά και συγκίνηση ανακάλυψαν μέσα σε μια κούτα με φάρμακα ένα γράμμα που στάλθηκε από τη Ρόδο.

Πρόκειται για ένα ιδιόχειρο γράμμα που υπογράφει η Μαρία Γ. από τη Ρόδο, που έγινε και αυτή μέλος της ανθρωπιστικής αλυσίδας αλληλεγγύης που στήθηκε για την ανακούφιση των αναγκών των πυροπαθών συμπολιτών μας που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών, στέλνοντας φάρμακα.

Το γράμμα της που έφερε στο φως της δημοσιότητας το irafina.gr συγκινεί και δίνει ελπίδες ότι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός δεν χάνονται. Μέσα από το γράμμα της η Μαρία εκφράζει το δικό της “ευχαριστώ” προς τους εθελοντές για το έργο και την προσφορά τους. Για την αδιάκοπη παρουσία τους στο σημείο της καταστροφής από τις πρώτες ώρες ώστε να συνδράμουν τους συνανθρώπους τους από όποιο πόστο μπορούν.

Το διαβάσαμε, συγκινηθήκαμε και θεωρούμε ότι αξίζει να το μοιραστούμε μαζί σας. Ταυτιζόμαστε απόλυτα με την Μαρία Γ. και θεωρούμε καθήκον μας να ευχαριστήσουμε και εμείς όλες εκείνες και όλους εκείνους που εδώ και 14 ημέρες δρουν εθελοντικά και ακατάπαυστα στο Μάτι, στη Ραφήνα, στη Νέα Μάκρη, προκειμένου να βρεθούν δίπλα στους ανθρώπους, που τούτη την ώρα παλεύουν να ξαναστήσουν τα σπιτικά τους στα απομεινάρια της στάχτης.  Εμείς λυγίσαμε με το απόσπασμα: “Γιατί ο γονιός που ψάχνει το παιδί του θα μπορούσε να είναι ο μπαμπάς μου και το σπίτι που μόλις παραδόθηκε στις φλόγες θα μπορούσε να είναι το δικό μου….”

Αυτό είναι το συγκινητικό γράμμα της Μαρίας Γ. από τη Ρόδο