Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη, με ένα 10χρονο κορίτσι να ανασύρεται χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα, στο Κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε, να διαπιστώνεται ο θάνατός του. Στο σημείο όπου πνίγηκε το παιδί υπήρχαν δύο ιδιώτες γιατροί, ένας από τους οποίους της έκανε ΚΑΡΠΑ, πριν έρθει το ΕΚΑΒ.
Πώς συνέβη η τραγωδία
Στο χώρο του συγκροτήματος έφτασαν μέσα σε 12 λεπτά 2 μηχανές του ΕΚΑΒ, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.
Η οικογένεια του κοριτσιού παραθέριζε στο χώρο και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, όταν λίγο πριν τις 18:00 και ενώ η μητέρα φόρτωνε το αυτοκίνητο, το κοριτσάκι έπαιζε με φίλο της κοντά στην πισίνα. Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, φαίνεται πως πέταξε τη μάσκα της στο νερό και βούτηξε να την πιάσει, όπου έμεινε τουλάχιστον 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας.
Τουλάχιστον 3 λεπτά έμεινε η 10χρονη στον πάτο της πισίνας
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το άτυχο κοριτσάκι ήταν άριστη κολυμβήτρια και έπαιζε παρέα μαζί με ένα αγοράκι από φιλικό ζευγάρι των γονιών της στην πισίνα του συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη.
Τα δυο παιδιά πέταγαν εναλλάξ μάσκες θαλάσσης μέσα στην πισίνα για παιχνίδια και ύστερα βούταγαν για να τις πιάσουν. Το κοριτσάκι έμεινε μόνο του για λίγο και το κακό δεν άργησε να γίνει.
Επιστρέφοντας, το αγόρι την είδε αναίσθητη στον πυθμένα της πισίνας και κατάλαβε πως δεν ανέβαινε στην επιφάνεια. Έτσι αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και οι ένοικοι φώναξαν τον ναυαγοσώστη που έχει πόστο απέναντι στην παραλία.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το παιδί ήταν στον πάτο της πισίνας για τουλάχιστον 3 λεπτά. Ακούγοντας τις φωνές κατέβηκε ο διαχειριστής του συγκροτήματος, ο οποίος έβγαλε το άτυχο κορίτσι από την πισίνα.

Η πισίνα που το άτυχο κορίτσι έχασε τη ζωή του
Γιατρός που προσπάθησε να την επαναφέρει: «Κάναμε ΚΑΡΠΑ τουλάχιστον 15 – 20 λεπτά»
«Βρήκα το παιδί με τις αισθήσεις του, δεν μπορούσε να πάρει εύκολα ανάσα. Κάναμε ΚΑΡΠΑ εγώ με τον πατέρα μου που είναι και αυτός γιατρός και με έναν κύριο που ήξερε και αυτός πρώτες βοήθειες και δούλευε σε ένα μαγαζί δίπλα και προσπαθούσαμε να βγάλουμε γαστρικό περιεχόμενο», δηλώνει ο γιατρός που προσπάθησε να επαναφέρει το 10χρονο κορίτσι στη ζωή.
«Προσπαθούσαμε τουλάχιστον για 15 με 20 λεπτά μέχρι να έρθουν οι μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ και μετά άλλα τόσα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε», συμπληρώνει ο γιατρός.
Το παιδί είχε τις αισθήσεις του όταν το παρέλαβε το ασθενοφόρο όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε λίγο αργότερα
Μάλιστα το κοριτσάκι μαζί με τους γονείς της και τον αδερφό της θα έφευγαν σήμερα από το συγκρότημα κατοικιών όπου παραθέριζαν. Ο πατέρας και ο αδερφός είχαν φύγει νωρίτερα και θα ακολουθούσαν η μητέρα και η 10χρονη.
Διαβάστε επίσης:
Γονείς, ΜΗΝ είστε κολλημένοι με το κινητό στην θάλασσα για να μην θρηνήσουμε άλλα παιδιά
Τέμπη: Ο 21χρονος Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού, ξανά στην εντατική
