Βραβεύτηκαν από τον δήμο Χανίων οι μαθητές που ζωγράφισαν για τον Αυτισμό

Με έναν ιδιαίτερα συμβολικό τρόπο, βραβεύτηκαν από τον δήμο Χανίων οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής «Ήρωες της Καθημερινότητας: Παιδιά στο φάσμα του αυτισμού».

Στη δράση που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων, Φίλων και Ατόμων με ήπιες διαταραχές αυτιστικού φάσματος – Asperger Χανίων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Χανίων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, συμμετείχαν συνολικά 616 μαθητές. Οι ζωγραφιές τους εκθέτονται στην είσοδο του δημαρχείου Χανίων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τον οποίο μπορεί να θαυμάζει όποιος εισέρχεται στο κτίριο.

Δείτε τις ζωγραφιές των μαθητών

Παράλληλα, δημιουργήθηκε μια ψηφιακή έκδοση (e–book) από τον δήμο Χανίων όπου μέσα βρίσκονται όλες οι συμμετοχές των μαθητών και οι παράλληλες δράσης ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό: https://bit.ly/3osJOYN

Σε μια λιτή τελετή στο αίθριο του Δημαρχείου Χανίων, ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, μαζί με αντιδημάρχους και εκπροσώπους από τους φορείς που συνδιοργάνωσαν τη δράση ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, συνεχάρησαν τους 8 μαθητές που διακρίθηκαν και τους χάρισαν από ένα παζλ και επιτραπέζια παιχνίδια, που προμηθεύτηκε το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων.
Ακόμα, 72 μαθητές που οι ζωγραφιές τους ξεχώρισαν ανάμεσα στις συνολικά 616, θα λάβουν από ένα ημερολόγιο που διέθεσε το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Χανίων. Τέλος, όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση θα λάβουν ένα τιμητικό έπαινο.

Οι 8 πρώτοι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι:

Δώρα Μπούτζουκα, Νηπιαγωγείο Βαρυπέτρο

Αντρέας Ιουρέα, ατομική συμμετοχή

Αγγελική Λαρτσέβα, 6ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Δωροθέα Σκορδυλάκη, Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη – Μητέρα

Λυδία Κοτρωνάκη, ΓΕΛ Αλικιανού

Στρατόνικος Χουριάλας, 2ο Ειδικό Δημοτικό Χανίων

Νεκταρία Βουρδουμπά, ατομική συμμετοχή

Ξεχωριστό βραβείο στο Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ