Βρέθηκε λύση για τα παιδιά που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ λόγω voucher – Τι ανακοινώθηκε

Καθημερινά στο Ιnfokids.gr δεχόμαστε παράπονα και καταγγελίες γονιών που δεν έλαβαν το πολυπόθητο voucher παρά τον υψηλό αριθμό μορίων που διέθεταν και έτσι τα παιδιά τους μένουν φέτος εκτός ΚΔΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ίδιους τους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να αποκλείονται από τα ΚΔΑΠ, αλλά και στελέχη δημοτικών και ιδιωτικών κέντρων, φέτος φαίνεται να δόθηκε προτεραιότητα στη φοίτηση σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς έναντι των ΚΔΑΠ. Γονείς που είχαν λιγότερα μόρια κατάφεραν να πάρουν voucher για τη φοίτηση των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ωστόσο γονείς με υψηλά μόρια έμειναν εκτός επιδότησης.

Mάλιστα όπως καταγγέλει αναγνώστρια του Ιnfokids.gr “Γονείς με ίδια μόρια που είχαν δηλώσει για το ένα παιδί για παράδειγμα παιδικό σταθμό και για το άλλο ΚΔΑΠ, πήραν voucher για το πρώτο όχι όμως για το δεύτερο!”

Εξτρα χρηματοδότηση για φιλοξενία ίδιου με πέρυσι αριθμού παιδιών στα ΚΔΑΠ

Με έξτρα χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών και τα συναρμόδια υπουργεία θα ενισχυθεί το πρόγραμμα εναρμόνισης, ώστε να δοθούν και φέτος 60.000 κουπόνια (vouchers), όσα δηλαδή και πέρυσι, για τη φιλοξενία παιδιών στα ΚΔΑΠ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας τόνισε ότι θα δοθούν επιπλέον 5 εκ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών και ό,τι επιπλέον χρειαστεί από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών έτσι ώστε να καλυφθεί ο ίδιος με πέρυσι αριθμός παιδιών. Δηλαδή από τα 49.000 κουπόνια που έχουν διατεθεί να φτάσουν τα 60.000 κουπόνια. 

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στη Βοιωτία: Νεκρός 16χρονος που είχε πάει για ψάρεμα με φίλους του

Θάνος Καλλίρης: Η σπάνια φωτογραφία και τα τρυφερά λόγια για τον γιο του, Τίτο (εικόνα)

Καλό το ολοήμερο αλλά ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός θα είναι κατάλληλα καταρτισμένος για τους Ομίλους;

«Με κλωτσούσε στο κεφάλι ενώ θήλαζα»: Ο εφιάλτης της κακοποίησης μαμάς 4 παιδιών – «Την αγαπώ τόσο πολύ» λέει ο δράστης