Χαλκιδική: 3χρονη κόντεψε να πνιγεί και επανήλθε στη ζωή χάρη στις ηρωικές προσπάθειες του γιατρού

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία μιας 3χρονης που βρέθηκε να επιπλέει χωρίς αναπνοή και με σημάδια κυάνωσης,  σε πισίνα του Πευκοχωρίου Κασσάνδρας αλλά ευτυχώς επανήλθε στη ζωή χάρη στην κινητοποίηση και την αλυσίδα επιβίωσης που στήθηκε για να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Πώς η 3χρονη σώθηκε από βέβαιο πνιγμό

Σύμφωνα με ανάρτηση του Kids saves lives που δημοσιοποίησε το γεγονός στο Facebook η 3χρονη διέφυγε για λίγα μόνο λεπτά της προσοχής των γονιών της και βρέθηκε να επιπλέει #χωρίς αναπνοή και με κεντρική #κυάνωση σε πισίνα του Πευκοχωρίου Κασσάνδρας!! Άμεσα ειδοποιήθηκε το 166 και ο ιδιώτης ιατρός Κωνσταντίνος Λαζαρίδης. Στο σημείο προσέγγισαν τελικώς 2 γιατροί και μια νοσηλεύτρια, οι οποίοι ξεκίνησαν Καρδιοπνευμονική #Αναζωογόνηση

Μετά από μερικούς κύκλους ΚΑΡΠΑ, η 3χρονη μικρούλα ξεκίνησε να αναπνέει και πάλι. Η αλυσίδα επιβίωσης συνεχίστηκε με την άφιξη εθελοντών Κασσάνδρας, με την προσπάθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ, του προσωπικού του Κέντρου_Υγείας_Κασσάνδρειας και του προσωπικού επειγόντων του Νοσοκομείου_Πολυγύρου!!!

Όσο κι αν προσέχουμε τα παιδιά μας, είναι λογικό πως κάποια στιγμή μπορεί να διαφύγουν της προσοχής μας. Όσο μπορούμε… να σκεφτόμαστε πως το κακό θέλει μόνο λίγα δευτερόλεπτα ή ελάχιστα λεπτά.

Ο γιατρός – σωτήρας της 3χρονης

Ο Κωνσταντίνος είναι γνωστός εκπαιδευτής του Kids Save Lives και της ΕΕΕΠΦ, είναι το τρίτο θύμα ανακοπής που επιστρέφει στη ζωή από τα χέρια του χάρη στην ζωτικής σημασίας έγκαιρη ανταπόκριση του.

Γιατί το μάθημα της ΚΑΡΠΑ πρέπει να μπει σε όλα τα σχολεία της χώρας

Το εν λόγω περιστατικό αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να καθιερωθούν στα σχολεία μαθήματα (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) ώστε οι μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης θα συνειδητοποιήσουν την αξία παροχής πρώτων βοηθειών, τον σωστό τρόπο παροχής τους και να είναι σε  θέση να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης. Αποτελούν σπουδαίο μάθημα ζωής που σίγουρα θα σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Δείτε το post που δημοσίευσε το KIDS SAVE LIVES

#ΠΝΙΓΜΟΣ 3χρονου κοριτσιού, επανήλθε στη ζωή χάρη σε μια υπέροχη #ΑΛΥΣΙΔΑ_ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!!!Μεγάλες χαρές ζούμε σήμερα στην…

Gepostet von KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές am Sonntag, 26. Juli 2020