Χαμός στη Ρόδο: Γονείς καταγγέλουν γιατρό για την ζημιά που υπέστη ο 16χρονος γιος τους

Χαμός στη Ρόδο: Γονείς καταγγέλουν γιατρό για την ζημιά που υπέστη ο 16χρονος γιος τους

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγαν χθες οι γονείς ενός ανήλικου παιδιού, υπήκοοι Βουλγαρίας, κατά ενός παιδιάτρου της Ρόδου τον οποίον και εγκαλούν για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Γονείς μήνυσαν γιατρό για αμέλεια – Τον θεωρούν υπεύθυνο για την αφαίρεση όρχεος του γιού τους

Οπως ισχυρίζονται, το πρωί της 21ης Ιανουαρίου 2022, ο 16χρονος γιος τους, ξύπνησε περίπου στις 7.00 πμ, παραπονούμενος ότι νιώθει οξύ άλγος στην περιοχή της βουβωνικής χώρας και δήλωσε ότι αδυνατεί να πάει στο σχολείο.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Δημοκρατική της Ρόδου, περίπου στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας, η μητέρα συνόδευσε το παιδί στο ιατρείο του εγκαλούμενου γιατρού, ο οποίος αφού τον εξέτασε με ψηλάφηση αλλά και με χρήση υπερηχογραφήματος, διέγνωσε ότι έπασχε από βουβωνοκήλη.

Αυτή δεν έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης, ωστόσο χορήγησε στη μητέρα ανάλογη βεβαίωση προκειμένου να δικαιολογήσει τις απουσίες της ίδιας ημέρας στο σχολείο. Συνέστησε επίσης στον γιο της να βελτιώσει την διατροφή του και να χάσει βάρος προκειμένου να αντιμετωπίσει την υφιστάμενη κατάσταση, διότι διαφορετικά θα αναγκαζόταν να υποβληθεί σε χειρουργείο σε πέντε με δέκα χρόνια, όπως χαρακτηριστικά και επί λέξει, ισχυρίζονται ότι τους είπε.

O επίμονος πόνος

Κατά την διάρκεια της ίδιας ημέρας και του σαββατοκύριακου ο 16χρονος συνέχισε να αισθάνεται επίμονο άλγος στην βουβωνική περιοχή και παρότι οι οδηγίες του εγκαλουμένου παιδιάτρου τους καθησύχασαν, την Δευτέρα 24 επισκέφθηκαν ουρολόγο. Η μητέρα συνόδευσε το παιδί στο ιατρείο χειρουργού ουρολόγου-ανδρολόγου, ο οποίος μετά από κλινική εξέταση παρατήρησε διόγκωση και ήπια ερυθρότητα του αριστερού ημισχέου με διόγκωση του αριστερού όρχεως και καθήλωση του αριστερού όρχεως στο έξω βουβωνικό στόμιο.

Εσπευσμένα στο χειρουργείο

Ο γιατρός είπε στη μητέρα ότι πιθανότατα πάσχει από συστροφή αριστερού όρχεως και όχι από βουβωνοκήλη, πάθηση η οποία χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης και τους πρότεινε άμεση χειρουργική διερεύνηση και αντιμετώπιση σε ιδιωτική κλινική στην οποία αυτός χειρουργεί. Υπόδειξη την οποία ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας τους.

Αμέσως συνέταξε ενημερωτικό ιατρικό σημείωμα και παρέπεμψε το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για άμεση αντιμετώπιση, ενώ παράλληλα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εφημερεύοντα ιατρό του τμήματος χειρουργικών επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείο Ρόδου, τον οποίον ενημέρωσε για την φύση και το επείγον του περιστατικού.

Η ορχεκτομή

Στην συνέχεια, η μητέρα μετέφερε το παιδί στο τμήμα χειρουργικών επειγόντων περιστατικών, όπου μετά από εξέταση και υπερηχογράφημα όρχεων διαπιστώθηκε πιθανή συστροφή αριστερού όρχεως. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο για χειρουργική διερεύνηση, όπου διαπιστώθηκε πλήρης συστροφή του αριστερού όρχεως με καθολική νέκρωση, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε ορχεκτομή και καθήλωση του αριστερού όρχεως.

Μετά την χειρουργική επέμβαση, παρέμεινε νοσηλευόμενος, συνεχώς κλινήρης για δύο μέρες στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα λαμβάνοντας αντιβιοτική και αναλγητική αγωγή για δέκα μέρες, ενώ ο θεράπων ιατρός συμβούλευσε να αποφεύγει τις αθλητικές δραστηριότητες για ένα μήνα.

Το παιδί υπεβλήθη σε εξέταση σπερμοδιαγράμματος και ορμονολογικές εξετάσεις από μικροβιολόγο και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί σοβαρή βλάβη σχετικά με την γονιμότητά του, ενώ έκτοτε λαμβάνει φαρμακευτικό σκεύασμα.

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Παιδείας: Πώς θα γίνει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στα σχολεία – Τι ισχύει για τις παρελάσεις

Πάτρα: Η ώρα των συλλήψεων πλησιάζει και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη

«Θύελλα» στα Χανιά: Πώς οι ναύτες του «Τρούμαν» μπήκαν στο δωμάτιο της 14χρονης