Χαρισμάθεια: Ο πρώτος μαθητικός διαγωνισμός που προωθεί την δημιουργικότητα είναι γεγονός

Ένας διαγωνισμός διαφορετικός από τους άλλους διοργανώνεται για πρώτη φορά και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών.Ο πρώτος μαθητικός διαγωνισμός δημιουργικότητας & κριτικής ικανότητας, λοιπόν, είναι γεγονός!Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις γρίφους και προβλήματα λογικής; Έχεις τη φαντασία ενός συγγραφέα; Την τετράγωνη λογική ενός μαθηματικού; Είσαι πρακτικός όσο ένας μηχανικός; Έχεις το βάθος σκέψης ενός φιλοσόφου; Τη δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη; Πόσο γρήγορα και σωστά μπορείς να πάρεις αποφάσεις; Πόσο σίγουρος είσαι για τις δυνατότητες σου;Δέξου την πρόκληση της Χαρισμάθεια και ανακάλυψε μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις σου!Σε αυτή την πρόκληση δε θα σε βοηθήσει να θυμάσαι πράγματα απ’ έξω! Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση και δε χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα από πριν!Χρειάζεται να φέρεις μαζί σου την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη φαντασία σου.

Να θυμάσαι: Δεν υπάρχουν όρια για τον άνθρωπο που έχει αστείρευτη φαντασία!

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές από Γ’ μέχρι ΣΤ’ Δημοτικού και διαρθρώνεται σε 3 φάσεις.Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις δηλώσεις συμμετοχής και τις φάσεις του διαγωνισμού. Αιτήσεις γίνονται μέχρι 23 Απριλίου, εδώ

Λίγα Λόγια για την Χαρισμάθεια

Η Χαρισμάθεια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που σα σκοπό έχει τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, ώστε να γίνει η μετάβαση μακριά από την αποστήθιση, στην εποχή της πληροφορίας.
Στόχος της είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να υποστηρίξει τη δημιουργικότητα, την κριτική ικανότητα και την τεχνολογία στην εκπαίδευση μέσα από τη διαφοροποιημένη διδασκαλία.
Σε αυτά τα πλαίσια κάνει master classes και summer school για παιδιά, συμβουλευτική γονέων και επιμορφώσεις για τους εκπαιδευτικούς, επάνω στην εφαρμογή της διαφοροποιημένης διδασκαλίας στις τάξεις του ελληνικού σχολείου.
Δείτε στο παρακάτω video το μήνυμα της Χαρισμάθεια:

https://youtu.be/7uf_KXG525I