Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από ροδάκινα και νεκταρίνια

Το Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας θα έχει ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με διαφορετική άκρως καλοκαιρινή σάλτσα. Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, σήμα κατατεθέν των καλοκαιρινών φρούτων συνδυάζονται μοναδικά απογειώνοντας τη γεύση του κρέατος. Μια συνταγή που την γευόμαστε ανελλιπώς στις καλοκαιρινές μας διακοπές και τα παιδιά αγαπούν να γεύονται.

Υλικά

4 ροδάκινα
4 νεκταρίνια
40 γρ βούτυρο
4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκκαλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
40 ml λευκό κρασί
φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεματάτε τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια σε καυτό νερό για ½ λεπτό. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και τα κόβουμε στα οκτώ, σε φέτες. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τις μπριζόλες, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις θωρακιστούν από όλες τις πλευρές τους, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις αφήνουμε να σιγομαγειρεύονται, σε χαμηλή φωτιά, πάντα. Όταν θα έχει μελώσει και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μέσα στο τηγάνι, για 10 λεπτά ακόμα. Τα βγάζουμε όλα από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί για να ξεκολλήσουμε τις καραμέλες του. Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζουμε τα φρούτα με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.