Χριστούγεννα με λάμψη αλλά και οικονομία!

Την πιο όμορφη εποχή του χρόνου απολαμβάνουμε τη λάμψη και το φως, ωστόσο δεν ξεχνάμε να εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα!

Στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και όλο το σπίτι μας με φωτάκια αλλά επιλέγουμε να τα συνδέσουμε σε έξυπνα πολύπριζα, τα οποία απενεργοποιούμε όταν θέλουμε τα φώτα να είναι σβηστά.

Το ίδιο κάνουμε με τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού μας και με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε το περιβάλλον και την τσέπη μας, ώστε να μας μείνουν περισσότερα χρήματα για δώρα!

Αν αντί να αφήνουμε τις συσκευές μας σε κατάσταση αναμονής (standby mode) τις απενεργοποιούμε εντελώς, είτε απευθείας είτε μέσω ενός έξυπνου πολύπριζου, έχουμε σημαντική εξοικονόμηση από τους λογαριασμούς ενέργειας, που μπορεί να φτάσει και τα 71 ευρώ ετησίως.

Αυτές και πολλές ακόμα έξυπνες συμβουλές της #EnergySavingsTeam μπορείτε να τις μοιραστείτε με τα παιδιά σας. Και για να κάνετε την εξοικονόμηση ενέργειας διασκεδαστική διαδικασία για όλη την οικογένεια κατεβάστε από το http://www.energysavingsteam.eu το πλούσιο και ευχάριστο εκπαιδευτικό υλικό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σχολείο ή και στο σπίτι!