Ζαχαράκη: Τις επόμενες μέρες οι αναπληρωτές στα σχολεία που έχουν κενά – Πότε θα ξεκινήσει το ολοήμερο

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε επισήμως από χθες και ήδη σε πολλά σχολεία της χώρας καταγράφονται σημαντικά κενά στα σχολεία με τους γονείς να παραπονιούνται ότι τα παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν πίσω στην ύλη.

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100.3 η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ερωτηθείσα για το ζήτημα των κενών στα σχολεία απάντησε ότι “Σήμερα κιόλας θα αρχίσουν να συλλέγονται τα κενά που εντοπίζονται στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και θα συμπληρωθούν με την άμεση αποστολή νέων αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα στις επόμενες μέρες“.

Όπως ανέφερε πέρυσι χρειάστηκαν περίπου 39.000 αναπληρωτές, ενώ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ανέρχονται σε περίπου 160.000.

Τιμωρία για όσους αναπληρωτές παραιτούνται από τη θέση στην οποία διορίστηκαν

Η υφυπουργός σημείωσε ότι από φέτος ισχύει πέναλτι για τους αναπληρωτές που παραιτούνται από τη θέση, στην οποία διορίστηκαν, με αποκλεισμό τους από τις λίστες για δύο χρόνια.

Πότε θα ξεκινήσει το ολοήμερο

Η υφυπουργός Παιδείας μίλησε και για την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου  που τη φετινή χρονιά δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην εγγραφή μαθητών. Το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα διαρκεί από 13.15 μέχρι 16.00 με δυνατότητα ενδιάμεσης αποχώρησης στις 15.00.Μάλιστα όπως εξήγησε η ηγεσία του Υπουργείου είχε εξαρχής την πρόθεση να διευρυνθεί ο θεσμός του ολοημέρου ανεξάρτητα από την πανδημία του κορωνοϊού.  Ερωτηθείσα για το πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου η υφυπουργός επισήμανε ότι πρώτα θα εντοπιστούν τα κενά στο πρωινό σχολείο και στην συνέχεια θα ακολουθήσει το ολοήμερο.