Ζαχαράκη: “Το πρόβλημα με την τηλεκπαίδευση μέσω Webex είναι ζήτημα της εταιρείας- Δεν προσμετρώνται οι σημερινές απουσίες”

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε σήμερα πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης καθώς “κράσαρε” η πλατφόρμα του Webex σε συνέντευξής της στην ΕΡΤ δήλωσε ότι “Το πρόβλημα με την τηλεκπαίδευση που παρατηρείται σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι ζήτημα της εταιρείας που έχει το λογισμικό Webex.

Οφείλεται σε  τεχνικό ζήτημα της εταιρείας (σ.σ. Cisco).

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το e-me, και οι υπόλοιπες πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά και σε καμία περίπτωση για το ζήτημα του προβλήματος στην τηλεκπαίδευση δεν ευθύνεται το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Οπως είπε η κ. Ζαχαράκη υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την εταιρεία CISCO στην οποία ανήκει η Webex πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την επίλυση του προβλήματος.

Δεν προσμετρώνται οι σημερινές απουσίες

Εκτιμάται ότι 700.000 μαθητές καλούνται να κάνουν σχεδόν ταυτόχρονα μαθήματα εξ αποστάσεως. Μάλιστα η υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πώς από τη στιγμή που τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης είναι πλέον υποχρεωτικά για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και σήμερα δημιουργήθηκε πρόβλημα και πολλοί μαθητές δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και να συνδεθούν στο σύστημα μέσω Webex Δεν προσμετρώνται οι σημερινές απουσίες.

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για το σύστημα Webex της τηλεκπαίδευσης που “έπεσε”

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο παίρνει θέση για το γεγονός ότι σήμερα πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης η πλατφόρμα Webex “έπεσε” μην επιτρέποντας στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαίωσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.