Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για το σύστημα Webex της τηλεκπαίδευσης που “έπεσε”

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο παίρνει θέση για το γεγονός ότι σήμερα πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης η πλατφόρμα Webex “έπεσε” μην επιτρέποντας στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαίωσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ζαχαράκη: “Το πρόβλημα με την τηλεκπαίδευση μέσω Webex είναι ζήτημα της εταιρείας”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, που σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ τόνισε ότι  “Το πρόβλημα με την τηλεκπαίδευση που παρατηρείται σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι ζήτημα της εταιρείας που έχει το λογισμικό Webex.

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το e-me, και οι υπόλοιπες πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά και σε καμία περίπτωση για το ζήτημα του προβλήματος στην τηλεκπαίδευση δεν ευθύνεται το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.