Ζέττα Μακρή: “Με κάθε ασφάλεια η σχολική χρονιά δεν θα παραταθεί τον Ιούλιο”

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, απάντησε σε μια σειρά κρίσιμων εκπαιδευτικών ζητημάτων που απασχολούν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς το τελευταίο διάστημα σε συνέντευξή στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Για την επαναλειτουργία των σχολείων

Ερωτηθείσα για το πότε σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία και να ενεργοποιηθεί εκ νέου η δια ζώσης διδασκαλία η κα  Μακρή ανέφερε  «η επιθυμία μας είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν διά ζώσης. Αναμένουμε το πράσινο φως των ειδικών καθώς ακόμη δεν έχουν εισηγηθεί άνοιγμα των σχολείων. Οι εισηγήσεις των ειδικών επέβαλαν την αναστολή λειτουργίας των ειδικών, και δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά».

Για την παράταση της σχολικής χρονιάς

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ότι  “Το σχολικό έτος θα παραταθεί εντός Ιουνίου”η κα Μακρή τοποθετήθηκε και είπε ότι ο σχεδιασμός κινείται για παράταση της χρονιάς αλλά όπως τόνισε μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί η διάρκεια παράταση. Όμως ξεκαθάρισε ότι “Με κάθε ασφάλεια η σχολική χρονιά δεν θα παραταθεί τον Ιούλιο”. Ως προς την απόφαση για παράταση της σχολικής χρονιάς δήλωσε ότι επιλέγεται αυτή η λύση όχι για την κάλυψη της ύλης, που έχει καλυφθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης, αλλά επειδή η διά ζώσης εκπαίδευση παίζει σημαντικό ρόλο. Οι ανακοινώσεις για την διάρκεια της παράτασης και το πότε θα λήξει η φετινή σχολική χρονιά θα γίνουν όταν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σε απόλυτη συνεργασία με τους Λοιμωξιολόγους.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς ακόμη και μέσω τηλεκπαίδευσης

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς ακόμη και μέσω τηλεκπαίδευσης η κα Μακρή απάντησε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι οι μαθητές να επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία και στα θρανία αλλά αυτό δεν καταστεί εφικτό, εξετάζεται η παράταση της χρονιάς έστω και εξ αποστάσεως. “Όταν έχουμε τα πλήρη δεδομένα θα αποφασίσουμε το καλύτερο για τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα” ανέφερε.

Θα αναβληθούν τελικά οι προαγωγικές εξετάσεις;

Τέλος, η κα Υφυπουργός τοποθετήθηκε και για τα σενάρια που διακινούνται το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τα οποία θεωρείται ειλημμένη απόφαση η μη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Όπως δήλωσε οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη καθώς και υπενθύμισε ότι και πέρσι που αποφασίστηκε η αναβολή της η απόφαση πάρθηκε το Μάιο οπότε, σε αντίστοιχο χρόνο θα παρθούν οι αποφάσεις και για φέτος, αφού εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.