Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Μύθοι και Αλήθειες για τα παγωτά

Μύθοι και Αλήθειες για τα παγωτά

Καλοκαίρι σημαίνει παγωτό. Μάθετε γιατί τελικά μπορείτε να τα απολαμβάνετε χωρίς ενοχές.

Τα παγωτά παχαίνουν
Μύθος
Αν δεν ξεπερνάς τον σύνολο των θερμίδων που χρειάζεσαι, φυσικά και δεν θα σε παχύνουν. Μάλιστα μπορείς να τρως παγωτό κάθε μέρα και να καταφέρεις όχι μόνο να διατηρήσεις τα κιλά σου αλλά να χάσεις και μερικά. Σουηδική έρευνα έδειξε ότι άτομα που καταναλώνουν μια μερίδα πλήρους γαλακτοκομικού προϊόντος την ημέρα (όπως είναι το παγωτό) πήραν λιγότερο βάρος από άτομα που δεν έτρωγαν αυτά τα προϊόντα. Πιστεύεται ότι αυτό οφείλεται στην παρουσία του συζευγμένου λινολεϊκου οξέος που υπάρχει στο λίπος.

Τα παγωτά είναι θρεπτικά
Αλήθεια
Από ό,τι φαίνεται ένα παγωτό δεν είναι όσο κακό πιστεύαμε. Ναι, μερικές κατηγορίες παγωτών είναι πλούσιες σε θερμίδες και λιπαρά ωστόσο το παγωτό είναι συγχρόνως άριστη πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και πολλών άλλων διατροφικών συστατικών. Έτσι, με μέτρο και με σωστές επιλογές το παγωτό μπορεί να έχει μια θέση σε ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής. Για να γλιτώσεις τις έξτρα θερμίδες, άσε στην άκρη τα παγωτά με ξηρούς καρπούς, σιρόπια και καραμελίτσες. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις τις πιο light εκδοχές.

Τα παγωτά έχουν περισσότερες θερμίδες από αλλά σνακ
Μύθος
Η αλήθεια είναι ότι το παγωτό έχει αποκτήσει μια κακή φήμη: πολλά λιπαρά, πολλές θερμίδες. Σύμφωνα με στοιχεία από πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών υποεκτιμά τη θρεπτική αξία του παγωτού. Και όμως αν το συγκρίνεις με αλλά σνακ, θα διαπιστώσεις ότι τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από ό,τι πιστεύαμε. Μια μερίδα κανονικού παγωτού (100 γραμμάρια) έχει 1/3 λιγότερες θερμίδες της ίδιας ποσότητας σοκολάτας ή πατατάκια. Μάλιστα υπάρχουν πολλά παγωτά με λίγα λιπαρά που δεν ξεπερνούν τις θερμίδες ενός ποτηριού γάλα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.