“Για να γίνει το ποτό μου πιο ελαφρύ, βάζω αναψυκτικό.” Είναι σωστό;

Κι όμως, παρότι ο μύθος αυτός είναι πολύ διαδεδομένος, ο γαστρεντερολόγος Τάσος Παπαβασιλείου, μας ενημερώνει ότι έτσι πετυχαίνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Προσθέτοντας, για παράδειγμα, στο τζιν, το ουίσκι ή τη βότκα ένα ανθρακούχο αναψυκτικό, ή τρώγοντας ένα γλυκό την ίδια ώρα, το μόνο που κάνετε είναι να υποβοηθάτε την αλκοόλη να απορροφηθεί πιο γρήγορα από το βλεννογόνο του εντέρου.

Έτσι, θα πετύχετε να ζαλιστείτε ή και να μεθύσετε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Πού καταλήγουμε επομένως; Ότι, ειδικά τώρα στις γιορτές που η κατανάλωση ποτών θα είναι μεγαλύτερη, να προτιμάτε τα “καθαρά” ποτά χωρίς προσθήκες αναψυκτικών ή χυμών.