Θέατρο για καλό σκοπό:«Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» 12/1

Η Ομάδα Δημοσιογράφων για τα Παιδιά (ΟΔΗΠΑ) είναι μια εθελοντική ομάδα δημοσιογράφων, που σκοπό έχει τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού και αγαθών για παιδιά με προβλήματα επιβίωσης και υγείας.
Στα πλαίσια της δράσης τους, τα έσοδα της παράστασης «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» που θα δοθεί την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στο θέατρο «Αριστοτέλειον» στη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα πλέον δημοφιλή και προκλητικά αριστουργήματα του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο. Αν και γραμμένο το 1893, το έργο παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό καθώς θέτει ζητήματα ηθικής τάξης. Η Τίτι Γουόρεν, επαγγέλλεται το αρχαιότερο όλων των επαγγελμάτων, μέσω του οποίου καταφέρνει να βγάλει, κάτι πολύ παραπάνω, από τα προς το ζην και να ξεχωρίσει στην «καλή» κοινωνία της εποχής της. Η επιστροφή της αριστούχου του Κέμπριτζ, αντιδραστικής σχεδόν θρασείας, πρακτικής, αντιρομαντικής κόρης της κας Γουόρεν, Βίβι, στο σπίτι της, συνοδεύεται από τη φοβερή αποκάλυψη ότι τα χρήματα, με τα οποία η μητέρα της πλήρωνε ανθρώπους για να τη μεγαλώσουν δεν ήταν και τόσο «ηθικά».
Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από την εν λόγω παράσταση θα διατεθεί για την ανακαίνιση των εξωτερικών παιδιατρικών ιατρείων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».Οι δράσεις της ΟΔΗΠΑ γίνονται υπό την αιγίδα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης.

Οι συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Βουτσινάς
Μετάφραση : Βάσια Παναγοπούλου – Χρήστος Καρχαδάκης
Σκηνικά: Τίτη Κυριακίδου
Κοστούμια : Βασίλης Ζούλιας
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παίζουν με σειρά εμφάνισης : Βάσια Παναγοπούλου, Γιάννης Καρατζογιάννης, Αλεξάνδρα Λαδικού, Ρήγας Αξελός, Γιάννης Αϊβάζης, Μανώλης Σορμαϊνης.

Πού: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2 Θεσσαλονίκη
Πότε: Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στις 18:15 και 21:15
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος : 20 €, Λαϊκή απογευματινή- Φοιτητικό:15€
Τηλ: 2310-250303