Πανελλαδική δράση Πολιτείας – Εκκλησίας κατά της παιδικής φτώχειας

Πανελλαδική δράση για την ενίσχυση μαθητών και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παιδική φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός λόγω της κρίσης, πραγματοποιούν Πολίτεια και Εκκλησία, από κοινού.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, την Τρίτη 27 Μαρτίου η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, είχε συνάντηση με τους μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιο, Σύρου Δωρόθεο Β’ και Ιλίου-Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρα.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης πρόκειται να σταλεί εγκύκλιος στις Ενορίες με στόχο τη δραστηριοποίησή τους εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Στην ίδια κατεύθυνση, ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε εγκύκλιο προς τους διευθυντές σχολείων, με την οποία ζητά τη συνεργασία μεταξύ συλλόγων διδασκόντων και συλλόγων γονέων & κηδεμόνων προκειμένου να εντοπίζεται που υπάρχει ανάγκη. Έτσι, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι Σύλλογοι Διδασκόντων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μπορούν να επικοινωνούν με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και τις Ιερές Μητροπόλεις, ώστε να παρέχουν βοήθεια όπου χρειάζεται.