Πασχαλινή Αβγοσαλάτα για τους μικρούς μας φίλους

 Τα αβγουλάκια τώρα το Πάσχα έχουν την τιμητική τους. Με αυτά γιορτάζουμε την Ανάσταση στο γιορτινό τραπέζι μας, τσουγγρίζοντάς  τα. Τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς την ώρα που θα αρχίσει η μάχη, ποιο αβγό θα είναι πιο γερό, ποιος στο τέλος θα κερδίσει σε αυτό το πασχαλιάτικο παιχνίδι. Μεγάλοι και μικροί  ξεφωνίζουν χαρούμενοι, άλλοι απαγοητεύονται όταν το αβγουλάκι τους σπάει μονομιάς και αρχίζουν τα πειράγματα… Είναι μια ώρα που όλοι παίζουν και γελούν, τελικά μήπως αυτή δεν είναι και η ουσία του Πάσχα; Να είναι όλοι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και πάνω από όλα αγαπημένοι!

Τόσα τσουγγρισμένα αβγά όμως, δεν είναι κρίμα να τα πετάξουμε; Οι περισσότεροι από μας τσουγγρίζουμε τα αβγά μόνο και μόνο για το έθιμο και  συνήθως δεν τα τρώμε έτσι, το ίδιο και τα παιδάκια, γι’ αυτό λοιπόν και εμείς σας προτείνουμε αυτή την αβγοσαλάτα που είναι εύκολη, μα πάνω από όλα πεντανόστιμη και την αφιερώνουμε με πολλή αγάπη στους μικρούς μας φίλους.

Συστατικά ( για 10-12 άτομα)

12 αβγά βρασμένα

4 κλωνάρια σέλερι καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα από ίνες και ψιλοκομμένα σε καρέ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα

2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, κόκκινα, ψιλικομμένα

2 καρότα ( βιολογικά) τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή

1/3 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα

μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αβγά. Κόβουμε και πετάμε πάντα τα σημεία που έχει περάσει η βαφή. Αν η βαφή έχει περάσει μέσα στο αβγό, πετάμε όλο το αβγό. Έπειτα τα ψιλοκόβουμε στο ξύλο κοπής και τα ρίχνουμε σε λεκάνη. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλερι, τα τριμμένα καρότα, τα ψιλοκομμένα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε κατά βούληση και τρίβουμε μαύρο πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά με 2 κουτάλες μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να πάρουν ένα κίτρινο χρώμα (από τον κρόκο των αβγών).

Σερβίρουμε την αβγοσαλάτα σκέτη, αλειμμένη σε φέτες ψωμιού, μέσα σε σάντουιτς ή ως συνοδευτικό σε ένα κρέας μαζί με μαρουλοσαλάτα.

Διατηρείται για 2 μέρες από την παρασκευή της στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές δοχείο.