10 πράγματα που θα καταλάβεις αν “τρέχεις” το παιδί σου από προπόνηση σε προπόνηση

Η συμμετοχή σε κάποια αθλητική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του παιδιού και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι μαμάδες.

Ανεξάρτητα από το αν το παιδί σας παίζει μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις ή κάνει κάποια πολεμική τέχνη ή οποιοδήποτε άλλο σπορ, εσείς – η μαμά του – είστε εκείνη που το πηγαίνετε από προπόνηση σε προπόνηση, από αγώνα σε αγώνα, από γήπεδο σε γήπεδο και η λίστα μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον. Εσείς, φυσικά, είστε εκείνη που κουβαλά εξοπλισμούς, νερά, ρούχα και κάθεται στις κερκίδες με ζέστη ή κρύο περιμένοντας τον μονάκριβο αθλητή ή την μονάκριβη αθλήτριά της.

Οι μαμάδες των αθλητών είναι μια ειδική κατηγορία μόνες τους και παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 χαρακτηριστικά σημάδια που αποδεικνύουν ότι είστε μια κλασική μαμά αθλητή:

Είστε η μεγαλύτερη θαυμάστρια του παιδιού σας

Ακόμα κι αν είστε ήρεμη και ήσυχη σε όλη την υπόλοιπη ζωή σας, όταν βρίσκεστε στο γήπεδο και δη σε κάποιον αγώνα του παιδιού σας γίνεστε μια… άλλη. Η φωνή σας αποκτά ένταση και η αδρεναλίνη σας χτυπά κόκκινο κάθε φορά που το παιδί σας μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Το αυτοκίνητο έχει γίνει το δεύτερο σπίτι σας

Μήπως νιώθετε ότι ξοδεύετε την περισσότερη ώρα σας μέσα σε ένα αυτοκίνητο παρά μέσα στο σπίτι; Μήπως το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου αδειάζει γρηγορότερα από όσο περιμένατε; Μήπως -πέρα από τη ρεζέρβα- το πορτ μπαγκάζ σας έχει πετσέτες, αθλητικά είδη και νερά; Μάλλον ναι και κάπως έτσι το αυτοκίνητο γίνεται το δεύτερο σπίτι σας…

Τα παιδιά σας πεινάνε κάθε 5 λεπτά

Ακούτε διαρκώς «μαμά, πεινάω»; Τα παιδιά ζητούν συνεχώς σνακ, φαγητό, χυμούς και λιχουδιές; Η ενέργεια που χάνουν είναι πολλή και εσείς είστε εκεί με την κατσαρόλα στο χέρι για να την αναπληρώσετε…

Αναρωτιέστε πού ξοδεύετε όλα τα λεφτά σας

Βλέπετε το πορτοφόλι σας να αδειάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αυτό γιατί ως μαμά αθλητή ανανεώνεται διαρκώς εξοπλισμούς, στολές και όσα χρειάζεται ο αθλητής για να τα καταφέρει. Τα χρήματα χάνονται γρήγορα, αλλά αυτό δεν σας νοιάζει και πολύ, αφού το παιδί σας περνά καλά!

Το παιδί σας μυρίζει… πολύ!

Ανοίγετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου ακόμα και αν έξω κάνει πολύ κρύο. Η ανάσα σας «πιάνεται» όταν σας πλησιάζει το παιδί σας και η μυρωδιά του σας φέρνει λιποθυμία μετά από κάθε προπόνηση. Εκείνο πάλι νομίζει, ότι αυτή είναι η καλύτερη μυρωδιά από όλες!

Τα ντους είναι συχνά

Αλλά όσο συχνά και αν είναι τα ντουζ, το παιδί σας συνεχίζει να μυρίζει εντόνως μετά από κάθε προπόνηση…

Το πρόγραμμά σας δεν «βγαίνει» εύκολα

Η μέρα σας μοιάζει ατελείωτη! Δεν προλαβαίνετε να προγραμματίσετε τίποτα και φυσικά δεν έχετε και πολύ χρόνο για εσάς.

Το διάβασμα στο σπίτι είναι μια «μάχη»

Πόσες φορές έχετε εξηγήσει στα παιδιά ότι πρέπει να διαβάζουν τα μαθήματά τους πριν την προπόνηση για να μπορέσουν μετά από αυτήν να ξεκουραστούν καλύτερα; Αν είστε τυχερές το παιδί σας συνεργάζεται εύκολα, αν όχι… δίνετε μάχη σχεδόν κάθε μέρα για να τα καταφέρετε!

Βοηθάτε τα παιδιά σε κάθε ήττα

Τα ενθαρρύνετε ξανά, είστε το «μαξιλάρι» για τα νεύρα και την απογοήτευσή τους, αλλά ποτέ δεν τα παρατάτε, όπως ακριβώς πρέπει να κάνουν και εκείνα!

Οι κόποι σας… αναγνωρίζονται!

Ο δεσμός της μαμάς του αθλητή και του ίδιου του αθλητή είναι μοναδικός. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, αρχίζει να αναγνωρίζει τις θυσίες που κάνατε για αυτό και να σας δείχνει την ευγνωμοσύνη του. Εσείς κλαίτε στις κερκίδες με κάθε επιτυχία του και εκείνο σας αφιερώνει τις νίκες του…

Πηγή: popsugar.com