10 σιωπηλά συμπτώματα του Λύκου που δεν πρέπει να αγνοείτε

Είναι ένα από τα πιο ύπουλα αυτοάνοσα νοσήματα και με αυτόν έχουν διαγνωστεί και διάσημοι καλλιτέχνες, όπως η Selena Gomez, η οποία υποβλήθηκε και σε μεταμόσχευση νεφρού πρόσφατα, λόγω της ασθένειάς της.

Ο λόγος γίνεται για τον Λύκο και η αιτία που κάνει τόσο δύσκολη τη διάγνωσή του είναι, ότι τα συμπτώματά του «μιμούνται» εκείνα πολλών άλλων ασθενειών.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα. Αν εντοπίζετε παραπάνω από τέσσερα στον οργανισμό σας, συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας.

Υποφέρετε από γρίπη και η κατάσταση δεν βελτιώνεται

Πυρετός, κρυάδες, πόνοι στα κόκαλα, κούραση: είναι μερικά μόνο από τα κλασικά συμπτώματα της γρίπης. Πολλοί, όμως, δεν αντιλαμβάνονται, ότι είναι και τα πρώτα συμπτώματα του Λύκου, λένε οι γιατροί. «Η διαφορά μεταξύ της γρίπης και του Λύκου είναι, ότι η πρώτη αντιμετωπίζεται έπειτα από λίγες ημέρες, ενώ ο Λύκος όχι», τονίζουν.

Χάνετε βάρος, χωρίς να κάνετε δίαιτα

Μπορεί να ακούγεται ονειρικό, αλλά είναι πολύ κακό σημάδι. Μπορεί η απώλεια αυτή να είναι το πρώτο σημάδι της ασθένειας. Και αυτό γιατί ο Λύκος επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, αφού είναι αυτοάνοσο νόσημα και στην ουσία του επιτίθεται, προκαλώντας αλλαγές στον θυρεοειδή ή και τις ορμόνες σας.

Κοκκινίζετε πολύ εύκολα

Γνωρίζετε ήδη ότι πρέπει να προστατεύεστε από τον ήλιο. Όταν το κοκκίνισμα, όμως, δεν φεύγει και το πρόσωπό σας δείχνει ερεθισμένο για μέρες, τότε πρέπει να θορυβηθείτε.

Νιώθετε εξαντλημένη

Όχι, δεν είναι μόνο η κούραση της ημέρας. Όταν ο Λύκος κάνει την εμφάνισή του θα νιώθετε απίστευτα κουρασμένη. Και μπορεί η κούραση να είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα για πολλές ασθένειες, αλλά είναι και ένα σύμπτωμα του Λύκου το οποίο αξίζει να προσέχουμε!

Τα μαλλιά σας μπερδεύονται και πέφτουν

Ο Λύκος είναι μια ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών είναι γυναίκες και ένα από τα πιο σημαντικά συμπτώματά του είναι η απώλεια μαλλιών.

Έχετε πάντα παγωμένα χέρια

Πολλοί άνθρωποι έχουν πάντα παγωμένα χέρια ή πόδια. Όταν όμως τα άκρα σας δεν ζεσταίνονται καθόλου εύκολα, πρήζονται και μελανιάζουν, τότε πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή στον εαυτό σας.

Πονάτε στο στήθος

Όχι δεν πρόκειται πάντα για έμφραγμα. Ο Λύκος μπορεί να προκαλέσει οιδήματα μέσα και έξω από το σώμα, οπότε και στα σημεία γύρω από την καρδιά και τους πνεύμονες, προκαλώντας έτσι αφόρητους πόνους και αίσθημα βάρους στο στήθος

Έχετε μαλακούς όζους στον λαιμό

Οι λεμφαδένες είναι μικρά «μπαλάκια» που βρίσκονται σε όλο μας το σώμα και το βοηθούν να καταπολεμά μολύνσεις και να φιλτράρει επικίνδυνες ουσίες. Φυσιολογικά, δεν μπορούμε να τους αγγίξουμε ή να τους δούμε. Όταν, όμως, «εργάζονται» υπερβολικά, όπως στην περίπτωση του Λύκου, υπάρχει πιθανότητα να τους νιώθετε και να πονάτε, συνήθως, κάτω από το σαγόνι, πίσω από τα αυτιά. Μπορεί, όμως, να νιώσετε πρήξιμο στις μασχάλες, τις κλείδες και άλλα σημεία του σώματος.

Βιώσατε πολλές αποβολές

Ο Λύκος προκαλεί προβλήματα και στην πηκτικότητα του αίματος. Με το πιο θλιβερό του αντίκτυπο να είναι στην εγκυμοσύνη. Το να μείνει μια γυναίκα έγκυος μπορεί να μην είναι πρόβλημα, αλλά η συνέχεια της εγκυμοσύνης μοιάζει αδύνατη. Και αυτή η δυσκολία στην πήξη του αίματος μπορεί να μην επηρεάσει μόνο την εγκυμοσύνη, αλλά και την περίοδό σας.

Τα κόκαλά σας πονούν

Και δυσκολεύεστε σε πολλές κινήσεις. Οι πρησμένες αρθρώσεις απασχολούν κυρίως τους μεγαλύτερους, σωστά; Δυστυχώς, πολλοί ασθενείς που υποφέρουν από Λύκο παρουσιάζουν συμπτώματα αρθρίτιδας, κυρίως στα πόδια!

Περιοδικά συμπτώματα

Ο Λύκος είναι μια «πονηρή» ασθένεια. Όπως είπαμε τα συμπτώματά της μπορεί να μοιάζουν με πολλών άλλων ασθενειών. Κάθε οργανισμός, όμως, είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά. Ο Λύκος, δυστυχώς, ξεσπά κατά καιρούς. Μπορεί να νιώθετε καλά για πολύ καιρό ή θα υπάρχουν στιγμές που θα νιώθετε πολύ άσχημα. Αυτό σημαίνει ότι ο Λύκος είναι μια ασθένεια που διαγιγνώσκεται μόνο δια της ατόπου απαγωγής. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει ένα τεστ αίματος, τα αποτελέσματα του οποίου μπορούν να αποτελέσουν ένδειξη για την ύπαρξη ή όχι της ασθένειας. Πάντα, όμως, πρέπει να εμπιστεύεστε το σώμα σας. Αν δεν νιώθετε καλά και η κατάσταση αυτή κρατά καιρό, επισκεφθείτε οπωσδήποτε τον γιατρό σας.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρικές συμβουλές. Σε κάθε περίπτωση εκείνος που μπορεί να σας συμβουλεύσει καλύτερα είναι ο γιατρός σας!

Με πληροφορίες του reader’sdigest.