Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα 2019-2020: Τι ισχύει για τη φοίτηση στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία

2019-2020: Τι ισχύει για τη φοίτηση στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία

Ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός των Νηπιαγωγείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, 2019-2020. Μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός
μαθητών στα τμήματα του πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος και στα τμήματα του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος σε όλα τα νηπιαγωγεία.
Τι ισχύει για τα Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα στα Νηπιαγωγεία

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις λειτουργίας του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος στα Νηπιαγωγεία

Σε όλα τα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Νηπιαγωγεία είναι δυνατόν να λειτουργήσει Ολοήμερο Πρόγραμμα με τις εξής προϋποθέσεις:
i. Στα 1/θέσια νηπιαγωγεία ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοημέρου Προγράμματος  είναι 5 φοιτώντες μαθητές (νήπια/προνήπια).
ii. Στα 2/θέσια νηπιαγωγεία, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος  είναι 10 φοιτώντες μαθητές (νήπια- προνήπια).

Πότε αναστέλλεται η λειτουργία ενός Ολοήμερου Τμήματος

iii. Στα 3/θέσια και άνω νηπιαγωγεία, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία Ολοήμερου  Προγράμματος είναι 14 φοιτώντες μαθητές (νήπια/προνήπια). Όταν ο αριθμός των φοιτώντων μαθητών
στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι χαμηλότερος των όσων προβλέπονται παραπάνω, τότε αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος, με απόφαση του/της Διευθυντή /τριας Εκπαίδευσης.
iv. Επισημαίνεται ότι ο ελάχιστος αριθμός 5 δεν αφορά τα 1/θέσια συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία. Τα  συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία συγκροτούν κοινά τμήματα προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος.
v. Στα νηπιαγωγεία, όπου διαπιστώνεται η ανάγκη πρόωρης προσέλευσης νηπίων/προνηπίων,  δύναται να συγκροτείται τμήμα πρόωρης υποδοχής (7:45-8:30). Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος είναι τα 5 νήπια/προνήπια. Τα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία συγκροτούν κοινά τμήματα πρόωρης υποδοχής.
vi. Εφόσον επιλεγεί από τους γονείς των μαθητών το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα, το ωράριο λειτουργίας και η υποχρεωτικότητα της φοίτησης τηρούνται καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της συμμετοχής σε αυτό και δεν επιτρέπεται πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα. Σε περίπτωση που ο μαθητής συμπληρώσει περισσότερες από 15 απουσίες στο ολοήμερο πρόγραμμα σε ένα μήνα, οι οποίες δε δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση, η φοίτησή του στο ολοήμερο πρόγραμμα διακόπτεται.
vii. Εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα, με ευθύνη του/της Δ/ντή - Δ/ντριας,  συντάσσεται και αποστέλλεται στην οικεία Διεύθυνση Π.Ε. αναλυτική κατάσταση μαθητών που φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής.
Δείτε αναλυτικά τον προγραμματισμό για τα Νηπιαγωγεία στον ακόλουθο σύνδεσμο 2019-2020 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.