5 φανταστικές αποκριάτικες στολές για να φτιάξουμε με τα παιδιά στο σπίτι!

Μπορεί το Τριώδιο μόλις να άνοιξε, μπορεί οι φετινές Απόκριες να προβλέπονται ακόμα πιο απογοητευτικές από τις περσινές, τα παιδιά ωστόσο δεν κρατιούνται: Πολλά έχουν ήδη επιλέξει τις στολές που θα φορέσουν στο… σπίτι τους και πολλά οργανώνουν -έστω διαδικτυακά- μασκέ πάρτι με τους φίλους τους. Και ξέρετε κάτι; Δεν θα τους χαλάσουμε ούτε το κέφι, ούτε την καλή διάθεση! Μπορούμε, μάλιστα, να συμμετέχουμε στις προετοιμασίες, φτιάχνοντας μαζί τους τις πιο απίθανες, ξεχωριστές και πρωτότυπες αποκριάτικες στολές!

Μέχρι τις 14 Μαρτίου, έχουμε άπλετο χρόνο για να φτιάξουμε…

Κύκνος

Αν έχετε ένα μεγάλο χάρτινο κουτί είναι βασικά αυτό που χρειάζεστε για την εντυπωσιακή αυτή στολή. Τα υπόλοιπα είναι λευκά χαρτιά και μπογιές. Συνδυάστε τη στολή με χρυσό στέμμα και παπούτσια και… δεν θα έχει υπάρξει άλλος τόσο υπέροχος κύκνος!

Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε στο mermagblog.com.

Νάνος (από τους Επτά Νάνους)

Ο μικρούλης σας θα γίνει ο πιο χαριτωμένος νάνος, από το γνωστό παραμύθι, αρκεί να του φτιάξετε ένα καπέλο από κόκκινη τσόχα, το οποίο θα επενδύσετε με βαμβάκι. Βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε ένα καρό πουκάμισο και τιράντες!

Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε στο costume-works.com.

Μέδουσα

Βγάλτε έξω ξανά τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, βρείτε και μία διάφανη ομπρέλα και έχετε την βάση για να φτιάξετε το απόλυτο αξεσουάρ της πιο εντυπωσιακής μέδουσας! Δεν φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη κατασκευή…

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για μία πολύ παρόμοια μέδουσα εδώ.

πηγή: fabulesslyfrugal.com

Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Ένα μεγάλο χαρτόκουτο θα κάνει όλη την δουλειά και σε αυτή την παραμυθένια στολή που σίγουρα θα ενθουσιάσει την κόρη σας. Μπορείτε να φτιάξετε με αυτό ένα κουκλόσπιτο; Αν ναι, τότε το μόνο που θα χρειαστείτε για την στολή αυτή είναι ένα γαλάζιο φόρεμα, όπως αυτό που θα φορούσε η Αλίκη!

Πηγή: www.diys.com.

Πλυντήριο ρούχων

Μια ακόμα στολή με χαρτόκουτο και ένα πλαστικό καλάθι στο οποίο θα χρειαστεί να κάνετε μια τρύπα στον πάτο, για να αναδείξετε το δημιουργικό σας ταλέντο και να κλέψετε την παράσταση! Το μόνο πρόβλημα; Το παιδί θα πρέπει να κάνει λίγη υπομονή μέχρι να καταφέρει να φάει ή να πιει κάτι!

Πηγή: theantijunecleaver.com

Περισσότερες απίθανες ιδέες για στολές μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας θα βρείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ.